maanantai 12. tammikuuta 2015

Vlogi2

Aiheena työlinjaisen bordercollien ottaminen agilityyn ja vähän jänniä uutisia!
Rakkaat ihmiset en puhu sitten mistään yksittäisestä tapauksesta vaan yleisesti ja mainittu nettisaittikin on vain esimerkki. Ja tosiaan värillä meinaan, että harvemmin niillä lampureilla on koiran värin kanssa mun käsittääkseni. Kiitos.




7 kommenttia:

  1. Tosi hyvä video! Oon ihan samaa mieltä :)

    VastaaPoista
  2. Sinun vlogeja on kyllä mukava katsoa kun et mitenkään esitä vaan höpötät normaalisti, ei ole työlästä kuunneltavaa. :)
    Tuo on aika jännää miten bortsuissa työlinjaisia otetaan usein kaikkeen muuhun kuin siihen mihin se on luotu, vaikka se tavallinen näyttö/harrastemallikin kävisi ihan hyvin. Erikoista kun vertaa esimerkiksi siihen, mitä olen huomannut noutajapiireissä. Kun ilmoitin että joo, käyttöpentu on varattu _metsästystarkoitukseen_ niin jopa silloin suhtauduttiin epäluuloisesti että "no ootko varma että tarviit metsästyslinjasen, kyllä se näyttökin sorsat hakee" (tuli kyllä vähän "srly, miksi ottaisin näytön metsästykseen"-tuntemukset) kun taas bortsuissa näkee tätä että "no joo mä vähän aksailen, otan käytön" ja moni vain taputtaa päälaelle että hienoa, hyvä päätös. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiiitos! Ihana kuulla, voisin tosissani yrittää jotain kerta/viikkoon vlogailua? :D

      Oon niin samaa mieltä tosta!!

      Poista
  3. Hyvä video! Jos joskus hankkisin bordercollien niin se olisi harrastuslinjainen :)

    VastaaPoista
  4. Näitä sun vlogeja on todella kiva katsoa, kun puhut luontevasti, etkä esitä, kuten aiempi kommentoijakin sanoi!

    Täällä Skotlannissa näkee melkein joka tavan tallaajalla border collieita tai border collie-sekoituksia, kun täällä niitä on pilvin pimein, eikä kukaan kyseenalaista, jos joku bc:n ottaa pelkäksi lenkkikaveriksi. Joillain näyttäisi olevan kovasti paimennusviettiä (tai jotain viettiä), kun kulkevat kyyryssä aitojen vieressä, vaanivat koiria ja syöksyvät joka toisen auton tai pyöräilijän perään. Tämä on tietysti myös koulutuksen puutetta, mutta jos kerran aktiivisen koiran haluaa, niin kyllä sitä kuuluu kouluttaa ja aktivoida. Joskus olen nähnyt oikein hyvin koulutettuja bc:tä, jotka ovatkin ilo silmälle temmeltäessään niityillä tai odottaessaan koulutuksissa vuoroaan hiljaa (kenttien laidalla on niitäkin, jotka huutavat kurkku suorana, jos joku muu tekee). Vähän ohi aiheen, mutta olen vaan huomannut tuollaisen ”jokaisella on bc”-ilmiön täällä.

    Kyllä minustakin olisi ihan hyvä, jos käyttisten ottajat olisivat valmiita edes kokeilemaan sitä paimennusta. Jos itse ei tykkää lajista, niin varmasti löytyy kiinnostuneita lainaohjaajia, joilta sitä intoa löytyy.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)