tiistai 13. tammikuuta 2015

Paimen opissa!

Ensinäkin on niiin ihana kuulla, että olette pitäneet vlogeista! Niitä tulee siis blogiin jatkossakin ilmestymään! Miltä kuulostaa yksi vlogi/vko? Aiheita vois laitella kommentteihin, mitä te haluatte katsoa? Toinen blogia koskeva asia; 52 LUKIJAA!! Mahtavaa, me tehtiin se ja vähän yli...! Elikkäs blogiin tulossa arvonta, mitä te haluatte palkinnoksi vai olisiko kenties joku muu kuin arvonta hyvä?

Viimeksi olen kirjottanut vasta 4pv.. hupsista hei... No nyt vähän laajempi "mitä kuuluu"-postaus! Aksa videoita Kentsun menosta yritän pistellä teille kanssa heti kun ne mulle kulkeutuu! No mutta loppiaisena meitä piti nuortenvalkkuun tulla kouluttamaan itse Outi Harju, mutta koska pakkasta oli reilusti niin Outi ehdotti että hänen vuoronsa siirtyisi leudommalle säälle niin saadaan sitten kunnon tehoreeniä! Näin tehtiin ja hallille mentiin omatoimi reenailemaan. Otin Appin mukaan, koska no miksi ei... Tein Kentsun kanssa niitä kontakteja ja ei vitsi, mikä harppaus meillä on tapahtunu A:lla! Nyt vielä siiretään sama tekniikka (ohjataan kädellä on-off asentoon esteen sivusta ja vahvistetaan on-off asentoa palkkaamalla nameilla, kunnes vapautus etupalkalle. Sen jälkeen siiretään sama kokonaiselle esteelle) puomille ja keinulle ni hyvä tulee. Myös verkkokeppejä tehtiin tällä kertaa, jotta kepeille tulis vähän varmuutta, vauhtia ja irtoomista. Hyvin sujui. Pari kivaisaa ohjaustakin tuli tehtyä. Senni myös ratkaisi Appin huutamis ongelma, kun mä teen-> se vaan kielsi sitä (EI! ja tietty kehut hiljaa olosta). Oli muuten hiljasta poikaa loppu reenejen ajan...

Kotona ollaan reenailtu ahkerasti istu-maahan-seiso käskyjä. Lisäksi vähän Tokon perusasentoa ja lyhyitä seuruu pätkiä imuttamalla. Myös "pyöri" ja "ympäri" on ollut treeneissä lähinnä takapään käytön takia. Lisäksi on aloiteltu peruuttamisen harjoittelua! Eteen- käskyn vahvistaminen on kanssa ollut työn alla. Tuollehan namina helpoiten menevät ihan omat nappulat joten kouluttelen sitä lähinnä ruoka-annoksilla. Aamupalan saa kuppiin kera öljyn, mutta päiväsafka ja iltaruoka menevät nameina ruoka-aikaan. (kröhöm... olen tosi huono pitämään mistään ajoista kiinni joten ovat aika vaihtelevat)

Mitä sö mamma naurat? Mulla on tyylikkäät ropellit...
Ai yrität ottaa rakenne kuvaa yksin vai, really?
Korvapuoli
Mjiinun piha mjiinä olla hurjjaa leijiona, vhjahti mijnuu piha.
 Viime lauantaina käytiin Appin kanssa pentupaineissa ja samalla reffattiin erästä bortsu narttu pentua! Mentiin bussilla ja mulla oli taas oikeen lepponen kaveri matkassa. Ilo matkustaa tuon kanssa. Pentutreffeillä sitten oli taaas niiin hauskaa että jumankekka...

chek mun uus panta...
Rjento bussieläimeni
Ei riemulla rajaa ku on päästänsä vajaa -vain bordercollie jutut- 
App sai (taas) tytöltä köniin...
Päädyin kaikki miellyttävään ratkaisuun-> söin tän pään.
The melkein rakenne kuva...
Sunnuntaina treffatiin eka Lindaa&Marleytä lenkin muodossa, yritettiin ottaa rakennekuvakin mutta noh... Ja sitten vielä Senniä&pumi neitoja, kun treenailtiin meidän talon alaosastolla. Tehtiin Appin kanssa taas vähän Toko kivaa ja saatiin Senniltä hirmusesti vinkkejä ja kehotuksia alotella ton kanssa sheippaamista. Ja opettaa tarketti, sekä naksutin! Ne me pistettiinkin heti työn alle! (Ulkokuvat (c) Linda H. ja sisäkuvat (c) Senni M.!)

Luoksetulo
Nouto- vieras pallo
Always ready to action
Rakenne 11vko
Väsynyt pieni paimen..
Illalla vielä Troiluksen treeneissä sattui ja tapahtui! Tehtiin ympyrä irtoomisrataa, joka sujui ihan virheettömästi, kunnes... Troilus pamautti ihan täysiä päin matalaa muuria... Vinkaisi ja ontui ihan täysillä. Kyllä kylmäsi. Se tuli mun luokse linkuttaen ja pistin sen heti maahan ja kokeilin tassun. Ei vinkassut ja anto hyvin käsitellä. Onneksi paikalla oli fyssari, joka tsekkasi koiran ja totesi lopulta paino jakauman olevan about 60-40 ja käski rullata ravia Troiluksen kanssa pihalla, mutta jos ontuu/siirtyy laukalle ni heti loppu. No ei rikonnut laukalle ja ravaili nätisti, ei myöskään ontunut enään. Mentiin takaisin halliin, jossa fyssa totes et on ihan fine. Saattoi vaan saada pienen tärskyn ja voi mennä jumiin. Seuraavalla vuorolla otetiin ensin yks este- > katottiin tilanne ja sitten toinen este -> katottiin tilanne. Troilus ihan normaali ja fyssari näytti peukkua, joten treenit jatku. Heittopalkka on auttanut huimasti Troiluksen kanssa lähtökäyttäytymiseen, joten sillä jatketaan. Kokonaisuutena hyvät treenit pienellä huonolla twistillä tärskyn takia. Tiedustelin Troiluksen vointia seuraavana päivänä ja kuulemma ihan ok, joten toivotaan ettei tullut pahempia jumeja yms. 

Naksuttelin aluksi eilen Appille vähän, jotta se yhdisti äänen "naks"-nami palkkaan. Eilen ja tänään ollaan tehty ekan kerran kapulan kanssa sheippaamalla. Elikkäs kapula (100-150g) on maassa ja aina kun App kävi vain vaikka nuuskasemassa "naks" ja nami + tietty kehut. Nopeesti jätkä tajus ja alko ottaan suuhun ja nosteleenki kapulaa. Sitten tein niin, että siirsin aina kapulan paikkaa ja aina kun se meni kapulalle ja yritti ottaa suuhun "naks" ja palkka. Sitten pikku hiljaa vaikeuttaan niin, että palkka tuleekin vasta nostosta. Lopetin ekalla kerralla tähän. Tarketin tuo nyt tajus heti, melkeen ku ilmasta ruokaa... Tänään tuo ekan kerran jo toi mulle tuon kapulan ja aloin yhdistää siihen käskyä "tuo". Ja palautuksessa se "kiitos". Oppii ihan järjettömän nopeasti tämä kaiffari. Tein myös niin, että pidin kapulaa käsissä ja aina kun tuo tarttui "naks" ja palkka. Lopulta se ottikin jo kapulan suuhun, josta "naks" ja palkka. Seuraava tavoite se, että pitäisi hetken suussa ja luovuttaisi kiitos sanalla. Hyvä on, että tuo on alusta asti tarttunut vain oikeaan kohtaan kapulassa kiinni!

Naksuttimen avulla sain häivytettyä istu,maahan ja seiso käskyistä myös käsimerkit pois. Pyöri ja ympäri menevät vielä käsimerkeillä, mutta niiden ansiosta perusasennon pehvan korjaus on parantunut huimasti. Kontaktia ollaan myös naksuttimen kanssa harjoiteltu, vaikka se ei ole missään kohtaa tuolle ollut vaikea asia. Lisäksi ei ota- ja tule- käsky toimivat erinomaisesti. Odotakin on päivittäisessä käytössä ja heittopalkka on tehnyt siitä jo tosi varman. On tuon kanssa vaan niin ilo puuhastella <3 Seuraavaksi odotellaan nyt sitä pentujumppaa niin saisi varmaan uutta puuhastelu ideaa sieltä ja muutenkin voisin miettiä vähän, mitä kaikkea tuon kanssa kannattaisi tehdä harrasteluja ajatellen (eteen tuloa, takaa kiertoa, merkkiä, merkin kiertoa, vadin kierota etutassut vadilla jne.). Odotan myös innolla meidän koulutusta sunnutaina, kun viime sunnuntaina jätettiin pakkasen takia välistä!

Tänään App oli taas mukana nuortenvalkussa. Koutsi Minna Räsänen teki meille oharit joten treenailtiin taas omin voimin. Kentsu oli oikeastaan aika kiva radalla.  Tehtiin suhteellisen vaikeata rataa, joka sujui hyvin. Vain putki-A erottelun kanssa oli vähän ongelmaa, joka saatiin sitten lopussa sujumaan. Keppikulmakin oli tosi vaikea, mutta selkeästi viime kerran verkoista oli hyötyä ja hyvin teki. Kontakteissa A:lla ok. Muilla vielä harjoitusta, mutta parempaan päin. Kokonaisuudessan irtos ja toimi oikein kivasti. Odotan innolla tammikuun kisoja! App oli todella nätisti verrattuna edellisiin kertoihin. Se alkaa selkeästi oppimaan, että häkissä ollaan hiljaa... Iitun sylissä ollaan hiljaa.. ja silleen. Vähän Tokoilinkin sen kanssa, hyvin sujui. Otti myös vieraan kapulan hallilla suuhunsa!!

Aika hurjaa, että lähdetään tuon kanssa oikeesti perjantaina junalla Tikkurilaan! Kiva nähdä, miten tuo ottaa asian. Vaikka en usko, että siinä onglemia tulee. Ja hyvä tietysti myös totutella juna-aseman vilskeeseen. Ensi viikon maanantaina onkin sitten Appilla ensinmäinen Suomen rokotus! Kiva muutenkin nähdä, mitä ellä on tuosta mieltä. Painoa tuolla on 7kg ja mitannut en ole. Pitäisi varmaan kyllä. Kiitokset kaikille, jotka vaivautuivat tänne asti lukemaan ja muista jättää kommenttia! :)

4 kommenttia:

  1. Gavalla oli aika sama paikallaan odottamisessa seinään/tolppaan tms kytkettynä. Oltiin harjoiteltu niin, että jätän vaan ja kävelen pois ja ne ok. Mutta alkuun mietitytti, kun meinas alkaa vinkumaan kun Ruuti teki. Parhaiten toimi sitten yksinkertaisesti se, että tein Ruutin kanssa lähellä ja jos huuti niin komentamaan. Ja kun nätisti palkkaa ja kehuja. Tokossa odottaa nätisti, agissa saattaa inistä välillä kun muut tekee. Taas siinä Ruutin tekeminen on liian kiihdyttävää. Mutta uskoisin, kuten huomasitte niin puuttuu huutamiseen ja kertoo vaan sitten myös mikä on oikein.

    Videoipa jotain noita naksutteluja, kiva nähdä. :) Kätsyä, jos teillä on kotonakin treenitilaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näimpä juuri! :) Pistänpä niistä ensi viikolla videota, yritin eilen ottaa tosta kapulasta mut arvata saattaa kuinka onnistuin... Mut pyydän kaverin avuksi ni onnistuisi varmaan :D Juu, se on iso plussa!

      Poista
    2. Tai sitten kamera/kännykkä tuolin päälle tms mistä näkee. :)

      Poista
    3. Juu, mulla oli puhelin seinään nojaamassa, mutta arvaa vaan heitinkö sen kapulan sit aina silleen et se puhelin kaatui tai sit toi toinen sankari kävi sitä söhläilemässä ja kaato sen :D Sitten ku pistin sen narulla kiinni koiraporttiin toimi muuten hyvin, mutta en saanu sitä paikkaa, mistä suoritus ois ees näkyny kokonaan... Möh...

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)