perjantai 9. tammikuuta 2015

Vlogi!


Olen lellipentu ja aiomme Appin kanssa agilityssä tänä vuonna kisaamaan!

15 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Pitäisi näkyä, mulla näkyy ainakin niin koneella, puhelimella kuin padillakin :) On piilotettu kyllä linkin taakse...

      Poista
  2. Hohoo, yllättävää, jaksoin katsoa eikä ollut huono video ensimmäiseks todellakaan :D
    Avaa vähän tota miks mietit viittitkö laittaa Appia kuuskuisena juoksemaan metsään, hakuilun merkeissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syy on vaan yksinkertasesti se, että oon miettinyt et ois parempi et se ois luustoltaan valmis enneku sen pistää satalasissa mettään ukkoja nostamaan. Haku on kuitenkin todella vauhdikas laji ja koira (varsinkin nuori, kokematon ja vielä suhteellisen heikon motoriikan omaava) voi helposti rysäyttää tekemisen innosta sokeena suoraan puuta päin ja tällöin pelkään mm.olkien puolesta. Toisaalta taas metsässä se motoriikka kehittyy ja App omaa ikäisekseen myös järkyttävän hyvän motoriikan. Lisäksi hakuakin voi tehdä niin monella tavalla ja järkevästi koiraa katsoen. Puhun ajatuksista ryhmänvetäjän kanssa vielä ja katson millainen tuo keväämmällä on, kunnes teen sitten lopullisen päätöksen asian kanssa. :)

      Poista
    2. IMO se kannattaa laittaa sinne metsään nimenomaan nuorempana. Kuusikuisenakaan sillä ei ole aikuisen lihasmassaa, voimaa ja nopeutta, jolla aiheuttaa isompia vaurioita itselleen, jos se täräyttää puuta päin. Koira, jolla on aikuisen kapasiteetti, mutta ei kokemusta metsämaastosta, on itselleen huomattavan paljon vaarallisempi kuin opetteleva junnu.

      Oli kyl hyvin vedetty! Tee ihmeessä lisää videoita. :)

      Poista
    3. Kiitos, juuri tälläistä vastausta kaipasin! :) Tämä vie ajatuksia taas siihen suuntaa, että penne pääsee hakumetsään junnuileen :D Ja kiitos vielä kehuista <3 Oon itse niin kriitiinen, että paha mennä kommentoimaan omia suorituksia :)

      Poista
    4. Eikä se pentu siitä metsässä vähän edestakas juoksusta mee rikki, saa olla ennestään jo paska. Motivaatio lajia kohtaan kumminkin ton ikäsenä paljon helpompi tehdä, edes jotain pohjaa. :)

      Poista
    5. Joo ja siis me käydään säiden salliessa päivittäin metsässä vapaana juoksemassa muksun kanssa :) Vaan niin eriasia sitkun keskittyminen on siinä tekemisessä, mutta tuo on totta :)

      Poista
  3. Pakko sanoa, että olipas harvinaisen luonnollista puhetta! Oli helppo katsoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! :D Mä olen vähän tämmönen, että kun pääsen vauhtiin niin sit sitä tekstiä vaan tulee ja tulee ja tulee.. Ei oo koskaan puhuminen ollu ongelma, lähinnä se hiljaa oleminen ;)

      Poista
  4. Hyvä vlogi! Ite oon aika pöjä, kun ei ole mitään tuolja ja tälleen niin enpä juuri ollenkaan maksa koirieni juttuja, mutta nyt alan pikku hiljaa keräämään rahaa sammariin jonka sitten ihan ite ostan ja kustannan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinno mulla ajatus on ollut aina OMA koira :) Et ku olen tuon itse maksanut ja sitä eläten ei porukat voi heittää "me ollaan ostettu se ja sitä maksetaan"-korttia. Eli päätän myös itse tuosta koskevista asioista ym. :)

      Poista
  5. Me ollaan käyty luovutusikäisestä asti hakumetsässä, eikä kyllä ole käynyt mielessäkään jättäytyä pois. En tiedä miten muut treenaavat, mutta ainakin meillä pennulla on tietysti ollut aina paljon helpommat treenit, eikä tuo ole vielä koskaan "vetänyt täysiä" hakuillessa.. toisin kuin kavereiden kanssa vapaana juostessa ;) Mun mielestä ehdottomasti vaan sinne metsään pienestä asti, silloin on aikaa kasvattaa kunnon motivaatio koko touhuun sekä koira oppii käyttämään nenäänsä.

    VastaaPoista
  6. Haluisitko lahjottaa mulle vaikka vähän sitä ylimäärästä aikaa :D

    Mutta oon jonkun aikaa seuraillut sun blogia anonyyminä ja satunnaisia postauksia lueskellut. Nyt kuitenkin katoin nää sun vlogit ja usko tai älä, mut sait just äsken yhen uuen lukijan :D Kaikin puolin teknisesti onnistunut vlogi ja selitit asias erinomaisesti. Itsekin nuorena koiraharrastajana oon saanu kokea sen, miten nuoria aliarvioidaan. Toki mulla rotuna vähemmän radikaali lapinkoira, mutta silti. Sä kyl todellakin oot miettiny kaiken ja musta sulla on arvot kohdallaan. Appilla on varmasti hyvä koti sun luona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, 52 lukijaa giwe away... ylimäärästä aikaa! Joo!

      Kiitos <3 Kommentisi lämmitä niin mieltä ettet uskokkaan! Vlogeja tulee lisää ja tsemppiä sulle harrastukseen! Pidetään nuorten koiraharrastajien lippu korkeella ;) ME ollaan koiraharrastajien tulevaisuus!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)