torstai 1. tammikuuta 2015

Aika pätevä pentu

Tänään päätettiin Sennin kanssa varata TamSK:ilta vuoroa. Hallille lähdettiin Appin kanssa ekaa kertaa bussilla! Bussin tulo ei hetkauttanu pentua ja itse astelikin bussiin. Bussissa istuin paikalleni ja App kävi suoralti maate mun jalkoihin ja kävi nukkumaan. Matkattiin keskustaan, jossa Senni ja pumit jo odotti. Otin Appin syliin, koska tuli melkein juoksu seuraavaan bussiin. App pääsi tällä kertaa syliin, kun pumit (ts. Dellan ego) vaati lattiatilan. Jäimme hallin pysäkillä, josta teimme alkulämppälenkin hallille. Hallilla liikkuroin ensin Dellan&Sennin ALO-liikkeet kokeenomaisesti. Penne jäi ensin kiltisti odottelu alueelle hihnaan odottelemaan, mutta hetken päästä alkoi protestoimaan sitä ettei hän ole mukana kivassa niin hiljennyttyään nappasin sen syliini liikkuroinnin ajaksi, joku raja sillä häiriölläkin.. ei oo nimittäin hiljasimmasta päästä tuon haukku...
Liikkuroinnin jälkeen App pääsi tekemään pari luoksetuloa! Senni piti kiinni ja App laukkasi täysillä "tule" käskyn kuultuaan luokseni ja palkka tuli. Molemmat toistot olivat oikein onnistuneita. Sitten revittiin vähän Sennin iiiihanaa karvalelua. Tehtiin muutama putki, koska App oli viime kerrallakin niistä niin into piukeena. Rälläsi niistä palkka suussakin läpitse ja taas paljon leikkiä... Niiiin kivaa.

Tauolla harjoiteltiin häkissä oloa. Käskyllä "häkki" menee hienosti ja odottelee siellä aina namia, kunnes tulee "ole hyvä", jolla saa tulla pihalle. Hienosti sujui. Mut sitku mamma yritti mennä Sennille ja Hempukalle liikkuroimaan niin alko protesti. Jotenka yks askel- palkka, kaks askelta- palkka ja lopulta pääsin kentälle asti ja tyyppi maltto rauhottua häkkiin ja olla hiljaa, vaatii vielä harjotusta kyllä. Toisella kerralla tehtiin odota- istu -maahan ja mene (lelulle lähetys) käskyjä, mitkä App jo osaakin. Ja tietysti paljon leikkiä. Hienosti sujuivat taaskin! Vielä muutama huippu kiva putki loppuun ja siihen jätettiin.
Sitten taas häkkiharjoittelua, joka sujui paremmin kuin edellisellä tauolla. Hyvä siitä tulee. Lopuksi pääsi vielä leikkimään vähän Hempan kanssa kentälle ja sitten oli aika lähteä kotiin. Autossa nukahti heti tyytyväisenä, huulet rullalla syliin ja kotona jatkuivat nämä makoisat unet. Välillä näkee hurjia unia ja tassut juoksee ja korvat pyörii ja välillä tuhisee tyytyväisenä. Tyytyväinen pieni paimen lapsi <3 Eiköhän tuosta oikein kiva harrastuskoira tule! Huomenna vuorossa Kentsun ja Troiluksen priva treenit, oon vielä kahen vaiheilla lähteekö App mukaan vai jääkö kotiin harjottelemaan yksinoloa... Mutta Kentsu tulee kuitenkin aamulla hoitoon meille huomiseksi niin on leikkikaveria Appilla sitten. Ja saadaan vihdoin noi RC:t syötettyä niin käydään ostamassa huomenna Kymppikoiralta Kangasalalta Happy Doggin medium babyä.

Loppuun vielä; Otetaan semmonen kysymyspostaus Appia koskien, jonka toteutan sunnuntaina, joten pistäkääpä kysymyksiä kommentteihin!
(c) Linda H.

7 kommenttia:

  1. Mikä on parhain ja huonoin puoli Appissa? :)

    VastaaPoista
  2. Miksi juuri bordercollie?
    Mietitkö jotain muita rotuja, vai onko bortsu ollut alusta asti se the rotu?
    Olitko alunperin suunnitellut hakevasi pennun ulkomailta?
    Valitsiko kasvattaja kenen pennuista saat, saitko itse vaikuttaa päätökseen (paljon/vähän/ei ollenkaan)?
    Mitä lajeja tulette/on suunnitelmissa harrastaa Appin kanssa tulevaisuudessa?
    Miksi juuri näitä lajeja (mitä niistä tekee kivan/kiehtovan, plussat jne)?
    Onko jotain lajeja joita et aiemmin ole harrastanut/kokeillut, joita haluaisit Appin kanssa päästä kokeilemaan?
    Onko App (tässä vaiheessa) enemmän kiinnostunut leluista vai nameista?
    Jos ihan pinnallisuuksiin mennään ulkonäöllisesti, minkälaisista korvista tykkäät bortsuissa eniten (pystyt, ruusut, lupat, puolipystyt, mitä näitä nyt on)?

    Tuossa "muutama" :D

    VastaaPoista
  3. Miksi ette ottaneet pentua suomalaiselta kasvattajalta?
    Miksi halusit pennun paimentavista vanhemmista, eikä ns. harrastuskoiravanhemmista, joilla olisi näyttöjä esim. agilitysta (ainakaan et tuonut aiemmassa postauksessa esille, että esim. agituloksia olisi)?
    Mitkä ovat suurimmat tavoitteesi harrastuspuolella Appin kanssa?
    Mitä asioita pidät tärkeimpinä pennun koulutuksessa?
    Miksi et halunnut australianpaimenkoiraa?
    Luettele yleisesti rotuna ajatellen bordercollien kolme hyvää ominaisuutta ja kolme huonoa ominaisuutta.

    VastaaPoista
  4. Mitä alatte Appin kanssa harrastamaan? Kisaatteko?

    VastaaPoista
  5. Tiedän jo niin moneen kysymykseen vastauksen, joten en paljoo edes keksiny kysymyksiä mut.. :D
    -Aijotko osallistua tulevaisuudessa Appin kanssa canicross kilpailuihin?
    -Tai hiihto/pyöräily?
    -Miten löysit kyseisen yhdistelmän vai suositteliko joku?
    -Miksi juuri Ruotsista? Miksei esim. Norja, Viro, Latvia jne?

    VastaaPoista
  6. Aijotko joskus osallistua Appin kanssa toko -ja agilitykisoihin?
    Onko App sisäsiisti?
    Haluatko joskus osallistua Appin kanssa näyttelyihin?
    Aijotko matkustaa Appin kanssa johonkin ulkomaahan?
    Haluatko joskus ostaa Appin kaveriksi toisen koiran? Minkä rotuisen?

    VastaaPoista
  7. Millainen on teidän päivä?
    Millaiselta treenikaverilta App vaikuttaa?
    Mikä on osoittautunut tähän mennessä helpoimmaksi ja mikä vaikeimmaksi jutuksi?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)