sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Mun syndet ja Match Show Hakametsä

Tosiaan eilen eli lauantaina pidettiin mun symttärit (11.5). Oli oikein hauskaa, ilmeisesti kaikilla? Päätin sitten esitellä Roosan&Wilman kanssa Mätsärit lajina ja olin kyllä esitteliänä aivan elementissä,kun kerrankin sai käyttää ääntä ;) Syötiin hyvin ja toimin myös vähän leikkitätinä...


Ja tänään! Matkaan ei lähtenytkään Roosa vaan yöksi jäänyt serkkuni Sara (: Meidät haettiin 11.00 ja ajettiin Hakametsään. Perille päästyämme tajuttiin että täällä ON kuuma! Kunnolla aurinkorasvaa ;) Sitten ilmoomaan. 12.00 alko Lapsi ja Koira johon Sara meni Wilman kanssa....ne oli harjotellu peräti vähäsen :D Juup...hyvin silti meni lopputulos oli siis kolmas!

(Arvostelu tulossa!)

Palkinnot:pepelaku,käsinukke,smile-lelu

Sitten oli mun ja Wilman vuoro,kuumuus oli uuvuttanut pikkusen täysin,mutta silti jakso mennä joten sininen. Haettiin jätskiä ja meinattiin myöhästyä nauhakehästä,joissa siis lopullinen tulos oli neljäs.

Arvostelu:
Koiran esittäminen:3
Ulkoinen olemus:2
Koiran käsittely:3

Erityishuomioita: Tarvitsee hieman liikuntaa

(1=kohtalainen,2=hyvä ja 3=erinomainen)

Palkinnot:jotain nameja,lihatikku

Mitä?! Liikuntaa xD tollahan herraisä paistaa kylkiluut ihan hyvin, SILLÄ KUULUU OLLA LEVEÄ RINTAKEHÄ ;)

Sitten mentiin Minnalle,jonka jälkeen vietiin Sara junalle (Wilma asemalla mukana)

Oikein hauska päivä oli!

Sori etten jaksa tässä kuumuudessa kirjottaa :(

(KUVIA TULOSSA!) ;)

3 kommenttia:

  1. Se että tarvitsee liikuntaa, ei tarkoita, että koiraa pitäisi laihduttaa. Lihasta tuossaki varmaa haetaan ja ei noissa kuvissa ainakaa oo kylkiluut paistanu ::D

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä noista kuvista mitä laitoin faceen ei voi päätellä näkyykö koiralla kylkiluut vai ei, varsinkin kun Wilmalla on vallitseva rintakehä joka tekee siitä raskaan näköisen (rodunomainen) (: Niinpä koira täytyisi nähdä livenä tai ainakin paremmista kuvista... Jos tuomari tarkoitti lihasta niin en voi muuta kun nauraa. Tuon koiran kanssa tehdään niin pitkiä lenkkejä ja harrastetaan muutenkin paljon erilaista liikuntaa, että sitä lihasta kyllä on ;) Sekin on niin jännä miten kaksi tuomaria voi olla niin erimieltä samasta koirasta... Ensin L&K tuomari (eläinsuojelu valvoja) arvosteli verbaalisesti,että koira on erinomaisessa kunnossa ja siitä näkee että sen kanssa harrastetaan paljon liikuntaa, mikä on aina hyvä koiralle. Kun taas tämä kasvattaja tuomari oli sitä mieltä, että liikuntaa täytyisi lisätä? :D Voihan se siitäkin johtua, että L&K kehässä koira ravaa energisesti itsensä hyvin kantaen (koska se oli heti alussa) kun taas pienissä oltiin oltu kuumassa jo kivan aikaa (toki vettä melkein koko ajan saatavilla) niinpä koira ravasi kieli roikkuen raskaasti laahaten, mutta siinä vaiheessa tuomarin täytyisi myös osata katsoa lämpömittariin ;) Voi itte vaan koittaa hölkätä siinä lämmössä monta kierrosta, auringon porottaessa suoraan pilvettömältä taivaalta, ei se niin helppoa ole (ite en ainakaan suostuis) :D

    VastaaPoista
  3. Se että joku mainitsee hoitokoirastasi jotain kriittistä tai yrittää opastaa, ei tarkoita maailmanloppua tai että koirassa varsinaisesti olisi joku vika. Kannattaa opetella ottamaan palaute palautteena ja onkia kaikki hyöty irti siitä. Kannattaa esim. tuo "tarvitsee liikuntaa" ajatella monelta eri kannalta, mitä siinä on tarkoitettu ja yrittää hyötyä siitä. Sen sijaan, että tyrmää koko palautteen tai suhtautuu siihen ylimielisesti. Toki se on vain yhden ihmisen mielipide, mutta kukaan ei täysin ilman syytä mainitse liikunnasta.

    Se että koiralta joskus kovimmassa venytyksessä sattuu vilahtamaan pari taaimmaista kylkiluuta, ei tee koirasta laihaa. Myös lapaluun takana olevat syvimmät kylkiluut pitäisi löytää kevyellä tunnustelulla, ei niin että sormet uppoavat ihraan. Koira voi olla pulska, vaikka ei näyttäisikään tynnyriltä.

    Maisa on steriloitu ja ahne kuin mikä ja sen kanssa liikutaan yhtä paljon kuin Tuikun. Ruokamäärää on pienennetty, mutta silti tuolla on ylimääräistä rasvaa. Se tekee toki rintakehästä raskaan näköisen, mutta kyllä ihra kyljessä on eri asia, kuin raskasrakenteisuus. Ruuan perään olevan koiran turhaa painoa ym. voi tiputtaa ihan sillä, että syöttää päivän ruoka-annoksen herkkuina. Tuikku on raskasrakenteinen, sillä roikkuu nahka ja sen alla on luu.

    Suosittelen siis lukemaan tuomarin palautteen uudelleen ja tutkailemaan koiraa, mistä tuomari olisi voinut päätellä niin, että se olisi lihakseton, pulska tmv. Treenattua pittiä et pihakoirasta saa, mutta aina voi yrittää.

    Tässä vain joitain vinkkejä. En tosiaan voi sanoa, että koira olisi läski kun en ole nähnyt, mutta laiha se ei ole. Kuvista kyllä näkee, jos koiralla luut vilkkuu, etenkin, kun koira on ihan lyhytkarvainen. Eli ei muuta kuin tunnustelet kyljet kevyellä otteella uudelleen ja mietit, tuntuuko sieltä useampi kuin kolme viimeistä luuta. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)