tiistai 13. elokuuta 2013

Tänään Wilma oli...

...wallan fantastinen! Tänään Wilmalla oli kyllä oikeasti hyvä päivä. Menin koulun jälkeen Härmälään ja kappas, huusin normaalisti ovelta tervehdykset Wilmalle,mutta kun menin sen portin luo se oli häntä heiluen innoissaan vastassa! Awws...sitten huomasin the pissan! Ja se oli iso... Wilma luikki pöydän alle enkä sit kieltäny sitä vaan lähin käyttään pihalla. :) Pihalta tultuamme siivosin pissan ja aloin treenata Wilman kanssa.

Wilmalla on ollut nyt kuukauden sisään kolme epilepsia tyyppistä kohtausta. Ensinmäinen tuli meidän aksa treenien jälkeen viime kuun lopussa ja nyt viime viikolla tuli kaksi peräpäivinä. :( Minna käyttääkin tänään Wilman ellällä kattomassa mikä on. Jos se sit on epilepsiaa niin meiltä jää aksa valitettavasti poies. Se on niin stressaavaa ja kierroksia vievää,että lisää kohtausten riskiä. :( Sen takia me otettiin tänään iisisti. Elikkäs harjoteltiin vaan pöydällä seisomista ja rally-tokon alkeita. Ihan seuraamista,sivulle tuloa,eteen tuloa ja takaa kiertämistä. Sujui niin mahtavasti,että tein myös kokonaisina Toko liikkeinä paikka makuun 1min sekä luokse tulon 5m. Pysyi paikkallaan hyvin ja luoksari oli vauhdikas! :) Kuvailin Wilmaa sisällä ja sit käytiin Härmälän saaressa lenkillä. Sieltäkin tuli räpsittyä kivasti kuvia. Wilma pysyy nykyään loistavasti vapaana! :) Tulee aina luokse,kun huudan ja pysyy kuulo etäisyydellä. Lenkin jälkeen vielä vähän kuvailua ja uuden tempun opettelua.
Nyt Wilma siis osaa:

-istu
-maahan
-paikka/odota
-tänne
-pyöri (kumpaakin suuntaan)
-kengu
-ylös (kahdella jalalla kävely)
-yli (jalan yli hyppy)
-ali (jalan ali ryömiminen)
-kumarra
-ota
-koppi
-hae
-ei ota
-sivu
-eteen
-etsi

(Jotain taisi unohtua?)

Matkin siis tempun idean Millalta. Opetin Wilmalle damn eli 'facepalm' u know? :) Katoin ohjeita ja koiran kuonoon pistetään löysästi teipin pala ja kun koira irrottaa/yrittää irrottaa sitä käsky ja palkkaus. Meillä lähti ainakin hyvin käyntiin! :)

Äiti haki mut 16.00 eli vietin Wilman kanssa semmosen 4h joten ymmärrätte kuvatulvan? Kiitos :)

Ps.Millalle tänään kuvat tulossa! ;)




































1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! :)