tiistai 20. elokuuta 2013

Ilta inspistä

Huoh... Oikeesti mua niin ärsyttää tietyn laiset koiraihmiset! A)ihmiset, jotka luulevat tietävänsä koirista kaiken ja olevansa ammattilaisia kaikkessa vähänki koiriin liittyvissä. B)ihmiset, jotka "kouluttaa" koiriaan väärin tai ei ollenkaan ja ajattelee,että muut ei vaan osaa kouluttaa koiria. C)ihmiset, jotka ei nää omassa koirassa tai tekemisessä mitään vikaa.

Aloitetaan A-ryhmästä! Mä itse törmään aivan liian usein ihmisiin,jotka ottaa kaiken koiriin liittyvän hirveen vakavissaan eikä tajua,että koiraharrastaminen voi olla rentoa ja hauskaa ilman maailman luokan tavoitteita. Itse olen kova suunnittelemaan ja usein petyn jos asiat eivät menekkään niinkun olen suunnitellut, toisaalta taas olen tottunut siihen,että elämässä tulee ylä-ja niitä kurjia alamäkiä. Vihaan jos ihminen ei pysty myöntämään ettei tiedä tästä kaikkea tai mitään. Tai jos eivät ota vastaan palautetta tai apua,koska luulevat vain oman tapansa olevan oikea ja kaikki muu on täyttä skeidaa. Itse tässä asiassa olen vähän hassu. Kuuntelen toisen sanottavan, otan apua vastaan ja yritän olla loukkaantumatta, vaikka en pidä siitä jos mua aliarvioidaan. Neuvot kelpaa aina ja jos toisen tapa on parempi,kun oma tottakai hyödynnän sitä! :) Pointtina tässä on,että koiramaailmaailmassa ei voi koskaan tietää kaikkea koiriin liittyvää, tämäkin maailma kehittyy koko ajan ja uutta tietoa vain tulee ja tulee. Joku voi tietää jostain paljon, jostain tietystä asiasta melkeinpä kaiken, mutta koskaan kukaan ei voi tietää kaikkea! Puhun nyt yleisesti,mutta erityisesti koiramaailmassa.

Nyt tulee B-ryhmän vuoro. Näitäkin ihmisiä on mullekkin tullut muutama vastaan. Mun mielestä järkyttävää jos omistaja ei kouluta koiraansa ollenkaan eikä aseta sille minkään näköisiä rajoja. Tässä asiassa vertaan koiria lapsiin (mitä en siis tee ikinä, koirat on koiria ja lapset lapsia) lapset ja koirat tarvii molemmat rajoja ja rakkautta. Huippaa ajatellakkin,kun ihmiset ottaa vähänkin vaikeemman rodun missä esiintyy paljon pipi päisiä koiria ja jättää ne ihan kouluttamatta. Tämä on asia jota en vaan voi ymmärtää, en keksi yhtään selitystä miksi jättää koiran kouluttamatta, kun sen on kerran hankkinutkin? En tarkoita,että jokaisesta koirasta tarvitsee kouluttaa agilityn championia vaan ihan peruskoulutus ois hyvä olla plakkarissa. Tai sit ne, jotka kouluttaa koiransa oikeasti VÄÄRIN. Rankaisee fyysisesti (taas tarkoitan ihan kunnon lyöntejä ja potkuja),lepertelee koiralle ja jättää asiat kesken jos koira ei vaan satu tykkäämään kyseistä toiminta tavasta. Esim, odottaminen tai haukkumisen lopettaminen. Huoh... Jos ei itse sitä koiraa osaa kouluttaa pitäisi osata hakea apua. Luulisi jokaisen kunnon koiran omistajan ymmärtävän, koska ne omat taidot ei riitä.

Ja sit vielä tää C-ryhmä. Kukaan ei ole täydellinen, et sinä eikä myöskään sun koirasi. Kaikista löytyy heikkouksia,vahvuuksia ja vikoja. Kaikki on hyviä jossain ja huonoja jossain. Kukaan ei ole täydellinen,mutta kukaan ei myöskään ole toivoton. Itellä menee usein hermot,kun joku hehkuttaa, kuinka täydellistä kaikki on. Ihan yleisesti, mutta varsinkin koira asioissa. Ymmärrän,että vaikka vieraalle ihmiselle ei rupee vuodattaan kaikkia vikoja ja pulmia tai kaikkea mikä ei koiran kanssa vaan suju. Ite myönnän,että joskus tulee hehkutettua ja huomaan sen vasta jälkeen päin, yleensä pahoittelen asiaa ja kerron,että ei meilläkään kyllä kaikki niin täydellistä ole. Varsinkin onnistuneiden treenien jälkeen tulee väkisinkin hehkutettua esim.tänne blogiin :( tämä ei suinkaan ole tarkoituksena, pyrin myös kertomaan parannettavia asioita ja jotain mikä ei suju. Toivottavasti pointti välittyi.

Kommenttia sais taas ihan vapaasti heitellä, ois kiva kuulla eri näkökantoja. Painotan,että tarkoituksena ei todellakaan ole dissata ketään tai erotella ihmisiä vain yleisesti kertoa ihmisistä, jotka itseäni koira piireissä ärsyttää. Pistän nyt nää pahimmat. :) Kiitos kaikille, jotka vaivautu lukee.

Niin kulkaa koko maailma,kun mä huudan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)