maanantai 1. joulukuuta 2014

Uudet Tokon KV-säännöt

Itse olen todella epäaktiivinen ja tavoittelematon Toko:n "harrastaja"... Menen motivaation ja kauden mukaan. Välillä on fiilis, että napataan se koulari tai hiotaan ne AVO:n liikkeet ja mennään kisaamaan, mutta sitten taas seuraavassa hetkessä... njääh.. tehdään taas luoksetuloa ja noutoa, jee!
Itse olen löytänyt vain kolme liikettä, mistä pidän tokossa: Luoksetulot, noudot ja ruutu. Toisinsanoen kaikki näyttävimmät liikeet. Aihetta käsitellään siis pari vuotta lajia eri tasoisilla koirilla harrastaneen ja vähän jotain kisanneen, vaihtelevasti motivoituneen ohjaajan näkökulmasta.

Kun ensin kuulin sääntöjen muuttuvan olin ehkä vähän huolestunut... Olin meinannut suorittaa Kentsulle ALO1- tuloksen ehkä jopa AVO1- tuloksen ensi kevääseen mennessä. Varsinkin kun kuulin, että niin luokat kuin liikkeetkin muuttuvat. Tsekkasin äkkiä linkistä uudet säännöt. Lueskelin sääntöjä vähän otsarypyssä, mutta kun tarkemmin rupesin miettimään niin nuo muutoksethan ovat loistavia! Nämä samat säännöthän on jo käytössä joka paikassa muualla Europpassa eli luokkajaot; class 1, class 2 ja class 3. Meillä ainut KV- luokka on EVL = class 3. Toisin sanoen *ALO jää kansalliseksi luokaksi ja liikkeet vähän vaihtelevat luokissa.



Jos katsotaan class 1 liikkeitä niin;

Paikkamakuu 2min, ohjaajat näkösuojassa on musta oikein hyvä idea. En osaa sanoa, kuinka suurella osalla, mutta paikkamakuu ongelmathan nimen omaan johtuvat ohjaajan painostuksesta ja jännityksestä. Nyt kun se ohjaaja viedään poies luulisi olevan monelle ehkä helpompikin(?) En tiedä onko jo sääntöä, että kuinka monessa kokeessa paikkamakuusta noussut koira saa käydä muita häiritsemässä ennenkuin koekielto tietylle ajalle napsahtaa jos ohjaaja ei itse tajua olla menemättä kokeisiin. Nouseva koirahan ei haitaa (tietysti koirat täytyy siedättää siihen), mutta kun se menee muita häiritsemään niin sitten haittaa. Ja kun ne ohjaajat ei seiso siinä "varmistelemassa" voi jollekkin tulla päähän lähteä vähän leikkimään...

Itsestä on hyvä, että hihnassa seuruuta ei enään ole. Mulla ainakin kaikki koirat on seuranneet paremmin ilman hihnaa. Se, että liikkeestä maahanmenoa ei enään ole on ehkä vähän tylsä, koska nyt se on korvattu liikkeestä istumisella, mutta toisaalta eipä sitä olisi ALO:n jälkeen tarvinnutkaan luokissa. Oon niin innoissani tosta ruudusta! Kerrankin liike mun makuun ja heti class 1:ssä! Nouto ja kauko-ohjaukset nyt mun puolesta on ihan toimivia opettaa heti kisoihin lähdettäessä.
Class 2 paikkaistuminen kuulostaa enemmän kun hyvältä! Muuten liikkeissä niin mutisemista ole.

Tuntuu jotenkin niin täydelliseltä, että nytkun tulee uusi wuffe niin saa alottaa ihan puhtaalta pöydältä kaikin puolin Tokon suhteen! Kentsun kanssa yritän räpeltää AVO1 tuloksen niin sen kanssa pääsee sitten class 2 jatkamaan. Lisää oikeaa tietoa tosiaan tuolta linkistä ja säännöthän tulevat voimaan AIKAISINTAAN 1.8.2015 eli ei kannata panikoida, suunnitella vaan pidemmälle!

U think so?

5 kommenttia:

  1. Pieni korjaus :) ALO ei jää pois, se jää ns kansalliseksi luokaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. samat liikkeetkin jää? :D helpottuisin huomattavasti..

      Poista
    2. Kyl sitä kansallista ALOakin rukataan jonkin verran. Facebookin TOKO-ryhmässä ja Lemmikkipalstojen Liikkeenohjaaja-palstalla on keskusteltu tästä ja infoa löytyy molemmista. :) Jäävä maahanmeno on myös osa zetaa EVL:ssä eli ei sekään ihan kokonaan poistu, kun zeta tai vastaava on varmasti osa evl:ää jatkossakin.

      Poista
  2. Nuo säännöt ei kyllä oo uudet kansainväliset, vaan tällä hetkellä voimassa olevat kansainväliset.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)