tiistai 23. joulukuuta 2014

App on...

...täydellinen mulle!

Sunnuntaina klo:14.30 tulimme odottelemaan Vikin Linen terminaalin eteen Appin kasvattajaa. Näin ihan Rappin (Appin isä) näköisen koiran ja naisen, mutta odottelin kuitenkin, kun kasvattaja ei ollut vielä soittanut saapuneensa paikalle. Lopulta nainen käveli koiran kanssa meidän luo ja oli, että "Jenna?" ja hymyili. Itse nauroin ja sopersin englanniksi samalla kun halasimme, että "te näytitte niin tutuilta, mutta en tunnistanut, kun sulla oli hattu päässä"... Siinä rapsuteltiin Rappia ja juteltiin. Kasvattaja puhui Ruotsia ja itseltä katosi kaiken kielen osaaminen, kun rapsuttelin Rappia. Siinä vasta ihana koira, kaiken sen häiriön keskellä tyynen rauhallinen, mutta tarkkaavainen. Antoi hienosti käsitellä itseään (myös Adan!) ja heilutteli välinpitämättömästi häntää.

Sitten kävelimme kasvattajan autolle, jossa hän otti ulos Majsan (Appin emä). Majsa oli ihan, kuin Wool mutta pienempi ja feminiinisempi. Aivan upea koira sekin. Vähän innokkaampi, kuin Rapp mutta silti hillityn varma Adan kanssa. Ja sitten oli vuorossa App. Olin nähnyt sen jo vilaukselta, kun otettiin Majsa ulos samasta kopista. App tuli vähän epävarmasti itse ulos kopista, haisteli mua ja peruutti takaisin silleen "nähty, voidaan lähteä". Kasvattaja otti Appin kopista ja antoi syliini. Meinasin purskahtaa itkuun, siinä se mun koirani nyt oli. App ei tärissyt, ei rimpuilut. Makasi rauhallisesti ja nuoli mun naamaa ku höpötin sille. Sitten kasvattajan kanssa pistettiin paperit, passit sun muut kuntoon ja tsekattiin Appin mukaan lähtevä reppu. Lähdin viemään Appia pissalle ja heti kun sen laskin nurmelle niin sieltä pissa tulikin. Sitten häntäheiluen takaisin syliiiiin.




Hyvästeltiin kasvattaja halin voimin ja lupasin pitää Appista erittäin hyvää huolta ja kohdella sitä, kuin silmäterääni. Kasvattaja sanoi vielä: "Lycka till" ja lähdimme kävelemään laivalle. Terminaalissa App oli rauhallinen, ei pelännyt ihmispaljoutta, uusia ääniä tai muuta. Ei tärissyt eikä rimpuillut vaan nojasi mun olkapäähän ja tyytyi makaamaan viltin sisällä laivalle asti. Itseltä kyllä kädet meinasi ton painon alla puutua. Hytissä laskettiin App maahan ja se lähti heti häntä heiluen tutkimaan paikkoja, moikkasi kaikki rauhallisesti ja tuli takaisin syliin. App sai ruoan, jonka söi hyvällä ruokahalulla, litki vähän vettä päälle ja lähdettiin käymään pissalla. Tulihan se pissa melkein saman tein sinne hiekkalaatikkoon. Ei pelätty taas mitään vastaan tulevaa ja annettiin ihmisten paijallakkin ihan tyytyväisenä. Hytissä vielä repi vähän lelua ja sitten sammu koko koira.






Nukkumisen jälkeen teki taas pissat hiekkalaatikkoon kannelle ja käveli hihnassa kuin olisi aina niin tehnyt. Juoksi vähän käytävässä mun kanssa, joi ja taas sammui. Yöllä oli hiljaa, heräsi aamu kolmelta, jolloin kävi tekees pissan mun kanssa kannnella ja leikki itsekseen, jonkun aikaa ja nukku kahdeksaan sitten taas pissalle. Söi jälleen hyvällä ruokahalulla ja leikki innoissaan. Laivasta pois tulossa ei ollut mitään kummoista, samoin kuin tulokin. Heti kun päästiin pihalle annoin sen itse kävellä ja hienosti käveli. Teki myös pissat. Autossa se huusi ensimmäiset 10min kuin syötävä ja sitten nukahti kevytmetallihäkkiinsä.



Nukkui Tampereelle asti, jossa sitten teki taas pissat ulkona. Käveli häntä korkeella itsevarmasti taloon ja hissiin itse. Heti vapaaksi päästyään lähti häntä heiluen tutustumaan taloon ja rupesi leikkimään leluilla, kävi myös kakalla sitten Adan huoneen matolla, hupsis Jenna... Lähdettiinkin pian pihalle Sennin ja pumien kanssa, kun virtaa oli niin pirusti.















Pumien kanssa poika yritti olla kova, mutta ku tytöt vähä räksytti ni juostiin mamman helmoihin turvaan. Sennin kanssa oltiin iiihan kamuja heti. Kotona nukkuikin pari tuntia, jonka jälkeen pissat teki taas pihalle. Illalla oli sitten semmotteet hepulit, että huhhuh!! Repi lelujaan ihan satasella ärriinmuristen ja juoksi ympäri ja ympäri... Kun rauhottui leikkasin kynnet ja harjasin vähän. Kynnet antoi aika nätisti leikata, vähän luonnetta löyty että ku rupes kyllästyttää ni yritti rimpuilla. Harjauksesta tykkäsi kyllä kovasti.  Iltapisut käytiin vielä pihalle tekees. Yön nukkui todella hyvin, herätti kaks kertaa ensin n.1 aikaan, jolloin käytiin pissat tekemässä pihalla ja toisen kerran 7.30 jolloin tehtiin taas pissat ja kakat pihalle. Yön aikana sisään ei tullut mitään! Sitten alko taas jumalaton leikki ja pistin vähän nappulaa hälle muovipulloon niin sen kanssa sai aikaa kulutettua ku innosti ratkaseen namit sieltä.















Tänään pääsi taas vähän metsään leikkimään tällä kertaa labradori Marleyn kanssa. Ulkona oli aika kylmä joten pienen hetken päästä mentiinkin talomme alakerrokseen, jossa pentu leikki Marleyn kanssa ja Linda näpsi muutaman potretin. Kotiin tultuamme simahti taas ja näkikin aika jännää unto, kun ärisi ja purisi, jalatkin vaan vispasi menemään ja pikku "vyh" kuului! On tuo vaan ihana penne <3






















Pentu on kokonaisuudessaan todella tasapainoinen, mukautuvainen, reipas ja selkeän on-off napin omaava. Todella hyvällä motoriikalla varustettu ja miellyttämisen haluinen täydellinen paketti mulle. Juuri sellainen, kuin halusinkin. Kannatti odottaa! Niin ja ei tuo söpöyksään haitaks ole!





Kuvat (c) Senni M., Linda H. ja minä!

9 kommenttia:

  1. Wääh, en tajuu miks kaikki kirjottaa aina ihan parin tunninkin omistuksen jälkee et pentu on täydellinen ja plaaplaa, se muuttuu niin kovin ja miten voi ees tietää kun ei tunne kunnolla :D ärräräää, sori oli vaan pakko sanoo ääneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkä meinaa just sua, pistää vaan silmää ^___^
      Muttamutta yli söpö vauva ja onneee :3

      Poista
    2. Haha! Ymmärrän kyllä pointin! :) Täähän onki vaan tämmöstä pinnallista ensivaikutelma sälää ;)

      Poista
  2. Ihana! Tuli mieleen tosta yhestä kuvasta, että pitääkin joskus kokeilla koirilla tota pulloa missä on herkkuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on kätevä, ainut että ku pullo menee rikki ni on aika terävää se muovi, että täytyy vähän kattoo ettei suutaan revi siihen. Ite oon ottanu yleensä sillon pois. :)

      Poista
  3. Niin söpö pentu ja ihania kuvia! Aivan ihana toi labbis + pentu kuva sisältä. Itse olis Viking Linen terminaalissa Ruotsissa su klo 7:30 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. App kiiitää <3 Mulla on kyllä maailman parhaat kuvaajat (Linda ja Senni) <3 Niistä tulikin Marleyn kanssa iihan frendejä. Yritti jopa imeä maitoa Marleyltä pikku penne :D Kuin sattukaan! Me kyllä vielä nukuttiin tohon aikaan hytissä (heh)! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)