perjantai 26. joulukuuta 2014

Appin joulu!

Meidän joulu meni rattoisasti. Jouluaattona oli vähän meininkiä. Lähdettiin paistamaan makkaraa notskille Lempäälään. Kaikki sujui hyvin, mutta Appia rupesi paleltamaan, joten päätin sitten viedä kakaran autoon etupenkille vilttien päälle nukkumaan. Kävin itse vielä kärtsäämässä yhdet vaahtokarkit ja kun tulin takaisin App tuli ikkunalle vastaan häntä heiluen. Yritin avata ovea, mutta ovi pysyi kiinni. Kokeilin kaikki ovet ja lukossa olivat. Menin puoli-isäni luokse ja hän tuli katsomaan. Avain oli lukossa, jotta auto lämpiäisi ja vara-avain autoon oli kotona. Muksu oli osunut nappiin, josta keskuslukitus menee päälle.... Puoli-isä otti taksin kohti kotia ja me jäimme autossa häntä heiluen huutavan muksun kanssa autolle! Hiaman kuumotteli se, että autossa lämpötila nousee nopeasti 26+ asteiseksi ja tyypillä vielä villapaita päällä. Monta kertaa tassutellessa osui lukitusnapin väärälle puolelle, josta ovet menevät lukkoon ja lopulta nukahti pää millimetrien päässä lukitusnapin oikeasta puolesta... Joku 20min myöhemmin tyyppi peruutti ikkunalta ja kuului "naks". Avasin heti oven, joka lennähtikin auki ja sain ilosta häntää heiluttavan pennen syliini kiehnäämään.

App oli osunut nappiin ja vielä oikeaan kohtaan, vihdoin! Soitin heti puoli-isälleni, jonka taksimatka kustansi onneksi vain 40e ei sitä 100e, mikä oikeasti olisi reissun hinnaksi tullut. Ei Appille mitään tästä koettelemuksesta jäänyt, vaikka siellä 20min viettikin huutaen häntä heiluen (ulvoi ja välillä haukahti komentavasti). Itse en tiedä olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Loppu hyvin kaikki hyvin!

App pääsi kotiin lepäämään ja sen jälkeen vielä toiselle reissulle. Pääsi mukaan hakemaan äitiäni hänen työpaikaltaan, jossa vanhukset olivat jouluksi toivoneet koiranpentua heitä ilahduttamaan. Ensimäinen rapsuttaja löytyi jo ulkoa. App oli sylissäni rauhallisesti ja kun nainen tahtoi ottaa sen syliin App nojasi naisen olkapäähä päällään ja antoi pyörätuolissa olevan naisen rapsutella ja suukotella itseään. Sisälle se asteli rennosti ja tarkkaavaisesti, uusi hissi ei haitannut. Hajut kiinnostivat, mutta äänet eivät pelottaneet pientä. Äidin nähtyään riemu repesi ja tapasi myös äidin työkaverit häntäheiluen ja pusutellen. Sitten käveltiin yhdessä käytävää pitkin, missä App bongasi toisen pyörätuolissa istuvan naisen, joka huusi "pentupentupentuuu". App juoksi häntäheiluen naisen luo ja istuutui pyörätuolin eteen ja katsoi mua. Otin sen syliin, jotta nainen sai silitellä sitä ja höpötellä sille. Sitten matka jatkui hoitokodin olohuoneeseen, jossa App tapasi paljon erilaisia ihmisiä. Kaikki piristyivät, kuin silmissä pikku pennun nähdessään ja App oli rauhallisesti paijattavana. Lattialla sitten ilahdutti vielä kaikkia leikkimällä vähän lahjanarun palasilla. Sitten se simahti mun syliini ja lähdettiin kotiin.

App päätti pistää tontut suihin...

Tein App-the-piparin :'D




Joululahjoja ei pikku pennulle herunut, koska tavaraa oli ostettu ihan kiitettävällä summalla jo valmiiksi. Minnalta se tosin sai Nutrolin pentuöljyä, kiitos! Torstaina ajattelin pitää vapaapäivän, kun pikku pennulla oli ollut niin railakas alkuviikko. Vielä mitä, toinen melkeinpä hyppi seinille ja kiusasi kun virtaa oli niin pirusti. Koko ajan sai olla silmät selässä, että mitä hää ny keksii... Kuunneltiin youtubesta koirien haukuntaa ja aseen pamahduksia, eipä tätä kiinnostanu juuri ku luu, otin videolla myös istu-maahan harjoittelua ja leikkiä. Tänään tuli napattua videolle myös ruoan odotus!
App osaa;
  • istu
  • tule
  • kiitos
  • eteen (lelulle lähetys)
App harjoittelee;
  • maahan
  • odota
  • ei ota


Tänään eli perjantaina käytiin koko perheen voimin kävelemässä metsässä. App oli ihan into piukeena ja uudet hajutkin kiinnostivat. Kiltisti seurasi perässä ja malttoi olla kuvattavana. Omien lehden lajittelu ja jakoajan se vietti aikaa puolisiskoni kanssa ja oli vähän jakamisessa mukanakin, hienosti toimi. Eipä tuo oo tehny ku kahdet pissat ja yhdet kakat sisälle koko aikana. Yöllä herättää kerran pihalle, muutoin riittää ku unien jälkeen käyttää, kätevä. Ei juuri purekkaan kaveri vaan purkaa intonsa noihin leluihin! Huomenna ois suunitelmissa pentupainit ja tänään illalla ton kanssa vois lähtee vielä palloa heitteleen tuonne parkkihallin puolelle.



Perheen pienimmät rinta rinnan!





6 kommenttia:

  1. On kyllä kätevä totuttaa koira erilaisille äänille videoiden kautta :D

    VastaaPoista
  2. Voikun toisella on innana villatakki :3

    Täplikkään matkassa

    VastaaPoista
  3. Saihan App sen keltaisen vinkueläimenkin joululahjaks ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin saikin <3 Se muuten rakastaa sitä HIIIIRVEESTI ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)