sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Jotain ollaan tehty

Eilen käytiin pyörähtämässä Kentsun kanssa aksakisoissa. Ekalta radalta nopea HYL:lly, mutta oli taas jotain ihme sähläystä mulla ohjauksessa. Radalla oli pöytä, joka ei onneksi meidän kohtaloksemme koitunut. Hyvät kontaktit teki. Tokalta radalta tuli sitten kybä. Kentsu kävi moikkaamassa jostain syystä puomin vierellä seissyttä tuomaria... en tiedä miksi... ja sitten toinen virhe taisi tulla kepeiltä jos en nyt väärin muista. Sekin kuitenkin hyvä yhtenäin ja nopea rata. Tosi huonolla ohjauksella tosin. Meen kisatilanteessa jotenkin tyhmästi lukkoon ja alan räiskiä tota koiraa, minne sattuu. Troilus ja Rodo sen kestää, mutta Kentsu vaatii toimiakseen kunnolliset ohjaukset. Ärrin murrin.

Appkin oli mukana... ja Appkin kävi radalla... Kiva pikku pentu päätti änkeä kans ku otin Kentsun kevytmetallihäkistä ja lähteä pinkomaan kovaa kyytiä karkuun... Noo eihän siinä. Lähdin toiseen suuntaan ja penne olikin tulossa, kunnes äkkäs unohdetun radan aidan toisella puolella menevän koirakon. No mikä mustavalkoinen pinko sitten hurjaa vauhtia radalle. Ei se tietenkään ihan iholle mennyt, mutta jäi kyttimään koirakkoa parin metrin päähän. Juoksin sitten itsekkin radalle ja penne päätti vielä pinkasta putkeen ja näyttää kaikille, kuinka taitava hä on. Lopulta sitten sain sen kentältä niskapers otteella pois ja oli vähän nöyränä kyllä, kun palautetta tuli tempusta. Tehtiin Appin kanssa ihan muutama toisto puomin mini kontakti harjotteen on-off asentoa, vaikka en ees vielä tiiä teenkö tolle sit pysäytyskontakteja, mutta fiksu pentu oli tajus heti mitä haettiin. Sitten pamauttelin sille vähän keinua eikä välittänyt mitään. Säkämitta sitä vähän jänskätti, mutta sain senkin sitten otettua jtn päälle 42cm on sillä nyt korkeutta ja 12,5kg painoa. Sit App pääskin Anna-Maijan matkaan vähän Killen koulittavaks.

Tänään tehtiin vähän tossa pihanurmella treeniä. Ensin tein vähän sitä merkkiä tarketilla, mutta en saanut sitä millään oikeeseen paikkaan. Hetken pohdinnan jälkeen autoin Appia vartalo avuilla ja annoin käskyn "merkki" ja tulin sitten palkan kanssa vastaan, jolloin pysähtyi. Tein pari näitä ja riskillä sitten kokeilin kauempaa lähetystä. Ja kappas... se juos pysähty tötterön taa ja sitten vapautus, palkka ja lopetus siihen. Sitten tehtiin vähän seuruuta. Hienosti pitää paikkaa/kontaktia/kääntyy, mutta semmonen draivi uupuu.. Sit jos taas innostaa liikaa menee leikkimiseks... okei okei juu se on pentu, mutta vinkkejä? Potentiaalia ja yritystä siltä kyllä löytyy, mutta multa loppuu niksit. Onneksi päästään pian Tavesin ja VALKK:in ja PPK:N tottisreenailuihi!

Tämän jälkeen vähän kapulan kanssa taiturointia. Se on kyllä nyt hyvällä mallilla. Malttaa odottaa sivulla, lähtee täysillä nappaa hyvin ja palauttaa yhtä täysillä. Nyt täytyy vaan palautuksessakin vaatia sitä eteen. Ehkä kuitenkin hion ensin perus luoksarin eteen tuloa ja jatkan tätä liikettä vasta sitten. Pitoa tein edessä istuen ja piti hienosti 5s, kunnes palkkasin ihan vaan ettei liika oo liikaa. Sit tein vielä 3s pidon sivulla, ei ongelmaa. Yhen luoksarin otin eteen. Eipä siinäkään mitään.

Leikkiessä oon nyt vaatinut siltä Mirandan neuvon mukaan pysymään koko ajan mun kanssa leikissä eikä mitään omia jäystämisiä tai kunniakierroksia, sillä niistä menettää lelun. Tässä sivussa on tullut vähän hyppimistä mua vasten, mutta se ei mua henkilökohtasesti (ainakaan vielä) haittaa. Pari kertaa joutu menettään lelun, mutta sitten kyllä sujui taas paremmin ku ikinä. Kyllä se hoksaa. Päästiin myös Tavesin Juuso Korhosen pentujen leikkikouluun, sieltä varmaan tulee sit kans jotain uusia ideoita. Viimoiseksi tehtiin taas vähän frisbeetä. Tosi hienosti koppaili tänään pidempiäkin heittoja, lähiheitot nappaa 90% varmuudella. Pyörimiset meni tänään nätisti, vaikka yleensä ne on semmosta kahdella jalalla hösäämistä. Takaakierrossakaan ei ollut ongelmia. Peruuttaminen sais mennä mun makuun suorempaan, mutta ei se frisbeessä nyt niin tarkkaa oo. Kasia tehtiin nyt toista kertaa ja hienosti toi tarjoo, samoin ku jalkojen välistä pujottelua mun kävellessä. En viitsinyt tehdä, kun pari toistoa per/juttu kun treenit oli venyny jo 10 minuuttiin vaan parilla tauolla.

Niin ja note to my self... kyllä ne reenit sujuu vaan paljon paremmin ilman, että yrität samalla kuvata jotain. Luovutin jo merkin kohdalla ja kuvasin vaa leikkikuvia teille vähän.

Are u fucking kidding me? Oisit ny heti sanonu ni oisin kyl osannu....
Hiaman kärsiny patukka
Ja väliin pose ;)
Jennan ihan oma kuvakulma... tollaselta sintiltä se näyttää :D

10 kommenttia:

  1. Mä oon ainakin opettanu Ekalle et kun leikitää lelu tuodaan hyppäämällä vasten eli varmasti riippuu mistä ite tykkää, paljon helpompi tuollein mulle paitsi kurakeleillä tarvii olla treeniliivi :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo palauttaa silleen, kun pistän käden valmiiks ottaa sen vastaan ni suoraan tohon käteen, eipä muakaan toi hyppiminen häiritse kuhan ei muuten rupee pomppimaan :)

      Poista
  2. Onko siitä lelun kanssa rallaamisesta sitten jotain haittaa? Monille koirille (etenkin bc:t) se tuntuu olevan mieluisin leikkimistyyli ja koirat selvästi palkkautuvat siitä parhaiten. Ja niin paljon sitä palkkaustapana käytetäänkin, etten jaksa uskoa, että se olisi jotenkin väärä tapa leikkiä :) Toki koira pitää opettaa palauttamaan lelu pyynnöstä, ettei sitä tarvitse sitten kalastella pitkin kenttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en mä tykkää ite, että kun treenataan palkan saatuaan koira lähtee huiteleen omiaan, vaikka tuliskin käskystä takasin. Sillon ku lelu lentää ni koira tulee heti luokse ja revitään yhdessä. Toisenlaisella koiralla tekisin varmaan toisella tavalla, mutta mitä ite oon aika monen bortsun kanssa tehny on repimispalkka ollu paras. Tuskin se väärin on, ei vaan mulle mieluinen. :)

      Poista
    2. Säähän itse alkuvuodesta mulle ohjeistit näin "...eli koira tekee jotain oikein -> retuutetaan lelua ja se voittaa-> kiertää pari kierrosta rinta rottingolla ylpeänä..." Kuulostaa vähän ristiriitaiselta, että ennen asiaan kuului ja suorastaan kaikkien piti kiertää lelu suussa rinta rottingilla, mutta nyt yhtäkkiä pitääkin mieluummin vain revitellä lelua ja valtaosa treenaamistasi koirista toimii niin? No, kuinka vaan, mutta oli pakko lukea pariin kertaan että täh :D Pääasia että toimii koiran kans.

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    4. En tiedä puhuttiinko nimen omaan Klarnasta, mutta mielipiteet ja ajatuksethan ei voi missään nimessä muuttua tai toimintamallit vaihtua uusien kokemuksien ja ajatuksien mukaan?? Mutta joo pelkkä ton kommentin sävy kertoo mulle jo paljon... nyt en sit taas kestä kritiikkä vai?

      Kysyn tähän samaan sysyyn ku sä tuut vielä kattomaan mun vastauksen kuitenki et; onko blogissa mahdollista evätä joidenkin tiettyjen käyttäjien katseluoikeus vai onko ainut vaihtoehto pistää yksityiseksi/vain lukijoille. Jos taas pistää vain lukijoille onko mahdollosta poistaa nykyisiä lukijoita? :)

      Poista
    5. Jos laitat yksityiseksi, niin joudut erikseen kutsumaan lukijat, eli eivät siirry automaattisesti. Muistaakseni sähköposti pyynnöllä voi pyrkiä lukijaksi. En muista/osaa/tiedä saako blogia ns salasanan taakse. Kommentointia voit rajottaa. Laittaa suodatuksen, että kommentit menee sun tarkistuksen kautta. Tai että vaan lukijat voi kommentoida tai että anonyymisti ei voi jne. Eli kommenteille voi kans rajottaa aika hyvin :)

      Poista
    6. okok, no täytyy vähän miettiä.. Oon kovasti tykännyt tästä "vapaasta kommentoinnista", mutta eihän sitä varmaan kukaan jaksa päivittäin suoria haukkuja lukea. :)

      Poista
  3. en kestä noita jalkoja, oma koira ollu aina omaan silmään kovin 'jalaton' niin app näyttää ihanalta pitkine koipineen :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)