sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Pelastuskoira"testissä"

Tänään pikku pennun elämässä oli taas vuorossa huisin jännää hommaa! Olin nimittäin ilmottanut Appin PPK:n pääsytestiin! Otin Lindan mukaan, koska muistin viime vuodesta testin sisältäneen paljon odottelua. Testi järjestettiin Kangasalalla, joten pääsimme sinne erittäin näppärästi busseilla. Paikalla olimme juuri sopivasti klo:12 ja sitten höpinöiden jälkeen tehtävien pariin... Meidän ryhmässämme oli vain pentuja. Yksi seropi, yksi noyalin koira, yksi lagotto ja vlackki(?). Aluksi meidän ryhmällä oli vuorossa haastettelu osuus. Kysymykset olivat luokkaa: "Mitkä ovat Appin heikkouksia ja vahvuuksia", "entäs kun sulla ei oo tota autoa", "mites kun sulla on suunniteilla teille näin paljon lajeja" jne. Tykkäsin itse, koska no olen tällänen höpöttelijä ;)

Seuraavaksi vuorossa oli reagointi tehtävä. Testasimme koiran luontaista suhtautumista ihmisen hajuun ja ihmiseen. Eli siis lähdimme liinan kanssa kävelemään, jonkun matkan päästä App haistoi ihmisen ja antoi jonkun merkin, mitä itse en havainnut. Sitten App näkikin ihmisen ja juoksi luokse tsekkasi ja tuli takaisin. Meni sitten uudestaan ihmisen luokse, koska hei.. olihan siellä nyt sentään muna-maksa munakasta... Seuraavalla rastilla menimme riviin ja itse otin Appin perusasentoon. Muut koirat kiersivät ensiksi koko rivin ja sitten kiersin itse Appin kanssa seuruussa imuttaen. Ei mitään ongelmia meillä!

Kolmas rasti oli leikkirasti. Ensin leikitin itse ja sitten vieras leikitti. Esittelimme kaikki kolme lelua ja Apphan leikki. Wnb malikkapalikkani murisi ja kisko että jumankauta... Viimeinen rasti oli "raunio"osuus. Menimme vasemmalla puolella nauhasta ja kohtasimme yhdessä tulevat esteet. Nostin Appin parin pahan paikan yli. App ei pelännyt peltiä eikä muita alustoja ja rennosti tuli mukana. Valvoja totes että "ei tää kyllä nopeuskisa ollut mutta.." :D Meidän tiimi <3 Nyt sitten jännätään alkuviikko, että tulokset tulee. Toivottavasti ei kariudu mun autottomuuteen tämä. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)