sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Paimenessa

Startattiin auto Tampereelta klo:12 ja unisen ajomatkan jälkeen saavuimme Somerolle- Woollandiaan siinä puoli kahden paikkeilla. Käveltiin ensin Peten luo kuulemaan, että treenaillaan toisessa aitauksessa. Pieni alkulämppä siis! App ei tajunnut lampaita aidan toiselta puolelta, koska olihan siinä nyt herra jestas ihana ihana Kentsuu <3 Mutta kun paimen pääs aidan sisäpuolelle... kyllä intoa piisas. Katoin vähän alkuun et mitäkön täst ny tulee, kun toinen oli niin tohkeissaan. Aluksi saimme siis Virpin (kouluttaja) kanssa toppuutella vähän Appia. App hienosti väistä heti keppiä, joka täytyi vain siirtää sen ja lampaiden väliin. Päästimme sen aika nopeasti pois liinasta, kun App ei näyttänyt mitään merkkejä näykkimisestä. App lähti heti kiertämään lampaita hyvällä etäisyydellä. Nopeasti Virpi jättäkin mut yksin lampaiden kanssa ja liikuttelin lampaita Appin kiertäessä niitä. Se oli aika haastavaa, sillä App halusi koko ajan pysäyttää lampaat... Virpi totesiki, että "App on ku isänsä- suuri pysäyttelijä!"

Sitten oli Kentsun vuoro. Eka vuoro meni Kentsulta vähän ympäristöä ihmetellessä. Kyllä se lampaita vilkuili ja kävelimmekin niitä kohti yhdessä. Kentsua vähän jännäsi ja se niille yritti haukahdellakkin, mistä sitten komennettiin. Teimme Kentsun kanssa niin, että ajoimme lampaat yhdessä aidalle, jossa pidimme ne ja ajoimme taas aidalta toiselle tolpalla jne. Virpi jätti meidät kaksin lampaille ja hyvin sujui, vaikka Kentsu vähän vaan raahautukin mukana. Huippu lampaat meillä!

Appin toisella kerralla teimme pysäytyksiä. App hienosti kävi maaten kauempana. Teimme niin, että vein lampaat aidalle, jossa App oli helpompi pysäyttää. Toinen asia oli suunnan vaihdokset, johon Virpi tuli aluksi avuksi. Aluksi App yritti vaan juosta kauempaa ja väistää kun tultiin vastaan vaihtamaan suuntaan, mutta sitten tuli onnistumisiakin. Kun itse pääsin taas puikkoihin otin enempi kroppaa mukaan ja johan sujui. App oli oikein pätevä paimenen alku <3

Kentsu toisella kerralla oikeen yllätti! Se lähti heti alusta asti varmemmin ja kiinnostuneemmin lampaille. Tehtiin samaa kun ekallalla kerralla, mutta koska se sujui niin hyvin tutustutimme myös Kentsua keppiin. Sekin väisti keppiä ihan hyvin ja lopulta teimme samaa harjotusta kepin avulla. Kentsu meni oikeen hienosti. Olin todella ylpeä ja iloinen molemmista! Innolla jäin odottamaan seuraavaa kertaa, joka on 3.5!
Kävimme vielä pellolla rallaamassa Appin, Kentsun ja Killen kanssa. Pojilla piti hauskaa. Ajoimme Turun kautta kotiin Tampereelle ja kävimme matkalla hesessä <3 Mahtava reissu kaikin puolin!

Lisään kuvia sitä mukaan, kun niitä saan tähän postaukseen :)





















2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)