tiistai 24. maaliskuuta 2015

Ei oikeestaan mitään asiaa, mutta...

Pääsimme Appin kanssa sitten PPK:n alkeiskurssille! Ihan huippua! Odotan innolla, ekat treenit ovatkin jo 6.4 :) Niistä sitten myöhemmin lisää. Toivottavasti Appista olisi pekoon...

Kävimme tänään vähän treenailemassa Lindan&Marleyn kanssa. Tein Appin kanssa vähän Rallya ja pujottelin kartioita. Homma ei oikeen lähtenyt luistamaan niin kuin toivoin... Kyllä se tulee hienosti imuttamalla ja on innokas, mutta ei yhtään hae itse paikkaa, mitä taas suoralla tekee jo todella hienosti. Maltti on kait valttia tässäkin asiassa eikä kannattaisi vaatia liikoja. Spiraalissa oikeastaan sama, mutta väisti kyllä paremmin vasemmalle pyöriessämme. Sitten merkkiä... Se on kait kokonaan unohtanut koko asian. Yritti noutaa mulle tötsää? Tein sitten ihan alkeita ja helpotin, että saatiin onnistumisia. Jotenkin jäi silti fiilis ettei se nyt hokannut... Mietintään tämä ja kokeilemaan joku toinen päivä uudestaan.

Sitten App pääsikin odottelemaan Marleyn treenatessa. Hienosti odottaa hetken hiljaa, mutta sitten alkaa haukkua. En tiedä pitäisikö sitä kieltää vai jättää huomioimatta... Kummallakin tavalla tulee ihan samanmoisia tuloksia. Ei siis hauku jos odotan sen kanssa, mutta juju nimen omaan siinä että odottaisi yksin. Palkkailin aina kun oli hiljaa ja loppua kohden parani. Lopulta olikin jo sitten naama kiini varmaan viitisen minuuttia. Täytyy ruveta tekemään kevytmetallihäkissä odotteluja nyt tosissaan myös ulkona, koska en halua sen haukkuvan peko/haku treeneissä. Hakuunhan meillä on VALKK:illa paikka, treenit vaan eivät vielä ole alkaneet. Tottistelemaan päästäänkin jo ensi vkolla tavesille!

Seuraavaksi App sai odotella maassa, kun Marley teki noutoja. Ensin menin kyykyyn Appin eteen ja syötin aikalailla jatkuvalla syötöllä palkkaa ja siirryin asteittain vaikeampaan. Lopulta seison itse hihnan mitan päässä ja App odotti maassa koko Marleyn noudon parilla palkalla... pätevin <3 Lopuksi App pääsi vielä fribeilemään nurtsille. On se vaan hieno! Täytyy ottaa teille joku päivä videota siitä. ;)

5 kommenttia:

  1. Onnea, ihteeniki kiinnostaisi pelastuskoiratoiminta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikuttaa huippu hommalta, blogiin tulee kyllä juttua sitten ;)

      Poista
  2. "Hienosti odottaa hetken hiljaa, mutta sitten alkaa haukkua. En tiedä pitäisikö sitä kieltää vai jättää huomioimatta... "

    Treenaa tätä, kuten treenaisit mitä tahansa, mitä App ei vielä osaa. Se luultavasti turhautui hihnan päässä, joka on asia, jota voi ennakoida ja treenata. Rauhoittuminen on kuitenkin äärettömän tärkeä taito varsinkin harrastuskoiralle. Erilliset häkkitreenit kuulostavat tosi hyvältä. :) Kannattaa myös vuorotella tekemistä ja rauhoittumista niin, että taukokäytöstä vahvistaa tekemään pääsy (rauhoitu=pääset takaisin töihin). Toki alkuun ei kannata vaatia osaamattomalta koiralta mitään kylkimakuuta, vaan duunista luopuminen ja maan haistelu, istahtaminen (ei sua tuijottaen) tms. käytös taukopaikalla on menolippu treeneihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! :)
      Tänään harpattin suuresti, kun avustaja komensi Appia ja palkkasi halutusta mielentilasta itse kun treenasin Kentsu kentällä. Koira oli täysin hiljaa <3 Tähän pyrimme. Jatkossa muutaman tämän kaltaisen onnistuneen treenin jälkeen lähdetään vaikeuttamaan lisäämällä palkan odotuksen määrää. Loppujen lopuksi tarkoituksena olisi se, että se siellä n.10min pysyisi hiljaa, jonka jälkeen itse palkkaisin sen kunnon leikillä. Ja tosissaan jos itse olen vieressä/radalla hiljaa on myös hiljaa, mutta kun kuulee mun käskyt hätääntyy. Tehty niin, että menen itse kentälle huutelemaan käskyjä ja tulen palkkaamaan sitä hiljaa olosta. Mutta vielä tekemistä tuon kanssa, kun mulla koira siellä mukana.

      Poista
  3. Meillä on Bean kanssa toiminut se, että mä vaan en huomioi sitä. Ihan ekoissa treeneissä se silloin joskus huusi täyttä kurkkua läpi sen ajan, kun mä treenasin Rollen kanssa. Takasin mentiin sitten, kun neiti suvaitsi olla hiljaa, muttei sillonkaan tehty siitä suurta numeroo. Nykyään malttaa jo hyvin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)