torstai 20. marraskuuta 2014

Mietteitä blogin suhteen, myös kisavideoita!

Ihan ensiksi vähän asiaa blogin tulevaisuudesta ja ideasta. Blogin aloitin syksyllä 2012 ja tässä kahden vuoden aikana blogi on muuttunut oletettavasti paljon itseni kasvaessa ja kehittyessä. Lukijoita on karttunut jo 43 ja tekstejä luetaan tilastojen mukaan viime aikoina todella paljon ja myös kävijämäärä on noussut huimasti (oliskohan petsie). Palautetta on tullut, osa hyvää ja osa taas ei. En osaa sanoa vielä oliko helpompi blogata, kun blogi oli tuntematon eikä sitä lukenut juuri kukaan vai nyt kun joitakuita selkeästi kiinnostaa, mitä kirjoitan... Tietysti siinä on tietynlainen jännitys, että mitenköhän porukka ottaa tämän kirjoituksen. Siitä en itse pidä. Tiedän monta nuorta, jotka eivät uskalla julkaista ajatuksiaan juuri sen takia, että pelkäävät miten muut ne ottavat.

Kommenteiden perusteella ihmiset ovat saaneet mielestäni todella vääränlaisen kuvan minusta itsestäni. Olen kuulemma huono aloittelija, en omaa kritiikin sieto kykyä, olen tyhmä, töykeä, törkeä, tekopyhä, yli-itsevarma, tärkeilevä... Ja nämä kaikki on poimittu kommenteista, en ole itse mennyt keksimään. En ota näitä kovin henkilökohtaisesti, p*skaa tulee niskaan asiasta kuin asiasta ja se on hyväksyttävä, kun kirjoittaa omat ajatuksensa julkisiksi. Enkä tarkoita, että kaikki kommentoijat haukkuisivat tmv, joiltakin tulee erittäin hyvää kritiikkiä ja palautetta, joka pistää ajattelemaan ja kehittää.

En kuitenkaan yritä miellyttää tällä blogilla ketään muuta kuin itseäni. Minulle on ehdotettu vanhojen postausten poistamista tai luonnoksiksi laittamista, en ymmärrä miksi? Minusta ne voivat olla ihan vapaasti luettavissa siellä jos jota kuta kiinnostaa, toivon että ehkä joku näkee pientä kehitystäkin niistä tähän päivään? En kuitenkaan ymmärrä, miten mun sitten pitäisi kirjoittaa? Kirjoitan ihan omana itsenäni, ihan omista ajatuksistani ja yritän pysyä aiheessa. Vain koska mulla on ikää mittarissa vasta 14 vuotta mun pitäisi ilmeisesti kirjoittaa "en nyt ole ihan varma, mutta..." tai "anteeksi, että olen olemassa eikä minulla oikeastaan ole mielipidettä mihinkään, mutta..." Ehkä nyt vähän kärjistän kuitenkin, mutta ymmärsitte pointin?

Vedotaan myös siihen, että annan itsestäni huonon kuvan ja se tulee vaikuttamaan tulevaisuuteeni. Ja jos 14 vuotiaan blogitekstit ja mielipiteiden julkaisut, väärillä perusteluilla ja huonosti argumentoiden eivät miellytä omaa silmääsi, en suosittele myöskään blogin lukemista (ei tarkoita etteikö faktoja saisi korjata oikeiksi)! :) Mietin blogin laittamista rajoitetuksi, mutta en tiedä miksi niin pitäisi tehdä jos porukkaa oikeasti kiinnostaa lukea näitä tekstejä(?) Näimpä pyydän vain sitä, että jos et kestä lukea, älä lue! Kiitos.

(c) Linda H


Sitten niihin reenailuihin ja kisailuihin; erään kommentoijan avulla tajusin, että olen oikeasti laiminlyönyt koko blogin treeni-ja kisapostauspuolen! Ja ilmeisesti kyselynkin perusteella ne joitakuita kiinnostaa. Lähinnä siksi en ole niistä kirjoitellut, että mulla ei oo ollut niihin kuva- tai videomateriaalia. Jatkossa lupaan ryhdistäytyä ja videoida meidän treenejä! :) Kalenteriakin voisin ruveta pitämään, kun sekin näyttäisi kiinnostavan. Mietin vielä sitoudunko siihen, koska haluaisin kuitenkin tehdä sen sitten kunnolla. Arvonta pistetään pystyyn, kun lukipalkissa näkyy 50 naamaa! Kiitos kaikille tähän postaukseen bloginsa linkittäneille, ideoita on tullut runsaasti, kiitos!

Tässä aiemmin blogissa julkaisematon video Troiluksen kisoista 11.10 agiradalta; Video!
Kuten videolta voikin huomata niin kepeillä tapahtui meidän eka virhe. 6 hypyllä en vetässy sitä tarpeeksi mukaan joten ei tullu yli. Keinun kanssa oli ongelmia, kun itse en vaatinut siltä heti ekana rauhottumista + hyllytin meidän radan ku pysäytin keinun jalalla ja sitte yks rima tippui, mutta kokonaisuutena omaan silmään hyvän näköstä menoa ja kehitys huima.

Sitten mölleistä 1.11, mölliradalta Troiluksen video; Video! Vitosella selvittiin ja tosiaan kun ei pysynyt lähdössä en itse saanut tarpeeksi etumatkaa niin tuolla nelosesteellä tehtiin tuommonen ylimääränen pyöräytys sitten, muuten ihan kivan oloista ehkä vähän varovaista Troilusta. Täytyy päästä ite irti tosta, että jankutan sille noita esteen nimiä, vaikka se ne jo on lukinnut.

Viimeisin kisa 11.11 viralliselta radalta hyllyt molemmilta aksa ja hyppy radalta; Agiratavideo! ja Hyppyratavideo! Aksarata meni kokonaisuudessan aika kivasti, mutta lähti taas lähdössä omine lupineen ja hyppäsi A:n kontaktin. Tässä videolla näkyykin meidän uusin ongelma eli tuo keinun pamahduksen pelkääminen. Se haluaa hypätä keinulta pois ennen kun se pamahtaa, sitä on lähdetty nyt työstämään. Videolla näkyy myös millasen keppihirmun oon siitä saanu :) Oma ohjaus takaaleikkaus meni huonosti ja siksi rima tippui. Valui myös niin pahasti, että tietysti juoksi renkaan ohi (fiksu ois valssannu)... Ja toistot ihan omasta huonosta ohjauksesta. Hyppyrata taas... eipä pysynyt lähdössä, valui valssissa ja tuli hypyn ohi. Takaaleikkaus ei ollut kovin tyylikäs myöskään, mutta onneksi koira luki ite mihin suuntaan oltiin jatkamassa. Puolen vaihdon yritys ennen keppejä oli toivoton! Ei mitään mahkuja kun tolla vauhtia on noin paljon eli ihan omaa tyhmyyttä kun ei osaa keppejä vielä väärältä puolelta. Kepeille ei ykösellä irronnu ku katto vaan mun sähläystä, sori Troilus... Silti olin tyytyväinen, näin tää meidän kokemus karttuu; tekemällä!


18 kommenttia:

  1. Noille lähdöille kannattaa ihan oikeasti tehdä nyt heti jotain jos ihan oikeasti haluat sen myös pysyvän siellä lähdössä...

    Jokaisella radalla (missä lähtö näkyi) ensinnäkin sun oma olemus oikeen huokuu sitä, että et luota tippaakaan siihen, että koira siellä pysyy. Lisäksi kävelet ihan paskanjäykkänä ikäänkuin odottaen sitä, että koska se koira nyt sieltä tulee. Eiköhän koira nää myös sun olemuksesta, että sä olet ihan jo hyväksynyt koko asian.

    Ensinnäkin kannattaisi tuolle omalle olemukselle tehdä jotain. Jättää se koira sinne lähtöön oikeasti kunnolla ja jämäkällä käskyllä tehden koiralle selväksi, että olisi perskule parempi sitten kanssa pysyä siinä ja jättää tuo jäykkänä hiiviskely pois ja kävellä vaan normaalisti ja reippaasti sinne mihin haluatkin mennä. Jos koira silti tulee sieltä omine lupineen niin kannattaa lähteä vaikka kokonaan pois kentältä eikä sallia tuota. Hauskanpito loppuu ellei koira tottele. Joka ikinen kerta, kun sä sallit tuon (jatkat rataa vaikka se karkaa) vahvistat vaan tuota käytöstä ja sitä vaikeampaa teidän on siitä eroon päästä.

    Tuo yksi rata oli muuten hylkääntynyt ilman sitäkin, että pysäytit keinun jalalla kerta uusit keinun.

    Tuohon ohjaamiseen ylipäätään voisi sanoa sen, että kannattaisi enemmän olla merkkaamassa, ennakoimassa, kääntämässä jnejne esteillä. Nyt olet 99% ajasta takaohjaajana ja koira hyppää välillä ihan turhan pitkälle jonka takia tulee ohituksia yms. Lisäksi rasittaa ja hidastaa koiraa ihan turhaan, kun se hyppää johonkin ilmansuuntaan ja yhtäkkiä sen pitääkin maassa kääntyä ihan paikallaan. On parempi opettaa se kääntymään jo ennen hyppyä.

    Voisin mainita ehkä tuhannesta asiasta, mutta ei nyt jaksa ja tiedostat kuitenkin itsekin, että teillä on ihan äärettömän paljon kehityttävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos joku olisi mun blogiin nuorena tullut kommentoimaan yhtä kärkkäästi kun Kenzo pariin tän blogin postaukseen niin mä olisin oikeesti ollu tosi murtunut. Asiat voi esittää niin monella tavalla, ei tarvitse olla niin hyökkäävä.

      Treeniä treeniä, hyvä siitä tulee! :)

      Poista
    2. Tottakai aion tehdä noille lähdöille ja paljon! :D Alotettiin niistä heti seuraavissa treeneissä. Kisoja edeltävässä treenissä koira ei pysynyt lähdöissä ja tästä syystä oletinkin ettei näin tule kisoissakaan tapahtumaan. (koira oli kuitenkin jo ilmoitettu kisoihin)

      Mua itseäni jännittää kisatilanteet ennen rataa, mikä on kait ihan hyväksyttävää ja normaalia? :) Näin ollen, vaikka treeneissä kävelen rennosti niin kisoissa koira huomaa heti asian ja toteuttaa sitten erilaista käyttäytymistä siitähän tää ongelma lähtikin ja kun se saa kisoissa tulla yrittää se sitä tietysti myös treeneissä. (Niin kuin sanoitkin) Ja niin fiksuinta olisi ollut vain lähteä koiran kanssa heti pois, totta.

      Niin olisi, mutta viimeistään se hylkääntyi kun koskin siihen keinuun.. mitä väliä sillä on?

      Totta, koira on nopea ja mun on suoraan sanottuna mahdotonta radalla päästä se edelle tietyissä tilanteissa ja näimpä koira valuu. Näitä voi onneksi kehittää. Ja kyllähän koira kääntyy, mutta itse ohjaan sitä huonosti VARSINKIN kun hätäilen ja arvon hyppäkö se vaiko eikö, en siis luota. Tiedostan kyllä :D

      Poista
    3. Susa, en ota itteeni näitä nimimerkin takana huutelevia. Suurimmaksi osaksi asiaahan Kenzo puhuu, MUTTA tyhmää ajatella etten olisi itse tiedostanut asioita (varsinkin kun olen ne vielä tekstiin todennut) :)

      Poista
    4. Voi jestas sentään... Susalle voi sanoa, että mikä tämän tekstin kommentissa oli hyökkäävää?

      Ja ihan oikeasti ei kannata kirjoittaa niitä tekstejä ellet kestä kritiikkiä. Ihmisillä on tapana kommentoida etenkin treenipostauksiin omia mielipiteitään, kokemuksia, neuvoja jne.

      Sä et ollut todennut yhtäkään näistä asioista tekstissä. Lukijalla on edessä liuta videoita joissa koira muunmuassa karkailee lähdöstä -> annan neuvon "kannattaa ihan oikeasti tehdä tuolle jotain." Ihan normaalia. Lukija ei tiedä mitä sä sun päässäsi oikeen ajattelet. Jotkut sallii koiran karkailun tekemättä sille mitään ja sitten tuskastelee sitä muille.

      Mainitsin keinusta siksi, että jotkut aloittelijat eivät tiedä jonkun esteen uusinnan olevan virhe (jos esimerkiksi koira hyppää keinun kontaktin yli).

      Mutta eiköhän se nyt viimeistään ole kaikille tullut selväksi, että sä et odota tänne blogiin mitään vinkkejä/kriittisiä kommentteja vaan pelkästään " IIIH IHANAA MITEN UPEETA " kommentteja. Hienoa.

      Poista
    5. Ei se puhuuko asiaa vai ei, varmasti puhuu, mutta sun viime postauksen alle tullut joukkolynkkaus ja epäasiallinen ilmaisutapa ärsyttää mua suuresti. Kun asiat voi ilmaista niin monella eri tavalla.

      Poista
    6. Hmm... en ny tiiä onko tää suurempi ongelma mulle vai kuitenkin sulle? Musta ois nimittäin järkevintä, että jättäisit nää vaan lukematta, miten yhdessäkin kommentissasi mainitsit :)

      Nythän sä saitkin vastauksen, että ollaan alettu tekeen ja tehdään sille jotain! Okei.

      No tuo nyt oli aika paksua ja tahallaan väärin käsittämistä. En nyt ymmärrä, miten tämän postauksen kommenteista saa kuvan etten osaa ottaa kritiikkiä vastaan(?). Olit monessa asiassa oikeassa, en missään kohtaa ole kieltänyt sitä JA lisäksi olen vain selvitellyt sulle tarkemmin, mistä nää ongelmat on alkanu jne. Ihan vain väärinkäsitysten ehkäsemiseksi.

      Poista
    7. Siis tämä edellinen Kenzolle, en huomannut Susa sun kommenttin tuleen väliin :) No kyllähän ne muakin ärsyttää, mutta eipä niille oikeen ite mitään mahda ni kannattaa vaan sivuuttaa ja olla ottamatta itteensä.

      Poista
  2. Jenna, sä oot mun mielestä itse asiassa kehittynyt ohjaajana aika paljon siitä, mitä muistan jostain ihan vanhoista Rodon kisavideoista. :) Ei se vielä läheskään täydellistä ole, mutta miten voisikaan olla, kun juuri edellisessä päivityksen keskustelussa todettiin, että sulla on tosi vähän kokemusta. Kyllä sitä taitoa pikku hiljaa kertyy kokemuksen myötä. Ja hyvät kepit Troiluksella tosiaan, kun vertaa vaikka siihen miten Rodo niitä teki. :) Millä oot opettanut? Verkoilla?

    Ei mun mielestä takaaohjauksessa mitään pahaa sinänsä ole, kun se vaan onnistuu hyvin ja koira tietää ajoissa hypylle lähtiessään, että mihin ollaan menossa, niin kuin toi yksi onnistunut takaaleikkaus.

    Ja kyllä sun on mahdollista päästä Troiluksen edelle, kun se oppii/opetat sen irtoamaan enemmän esteille (myös sivusuunnassa) ja pystyt jättämään sen esim. kepeille taakses ja itse ottaa etäisyyttä edellä/sivulla. Sitten kun koira oppii oikein taitavaksi ja itsenäiseksi estesuorittajaksi ja itse voi irrota hyvissä ajoin, niin voi jo joutua vähän odottelemaan koiraa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sabina! Arovostan tota ihan valtavasti :) Troilus on paljon enemmän mun käteen kun esimerkiksi Rodo, koska oon alusta asti saanu kouluttaa siitä just sellasen ku ite tykkään :)

      Troilukselle opetin kepit niin, että vedin sitä kädellä mukana ja itse peruutin vieressä. Pikku hiljaa onnistuneilla toistoilla ja ûber hyvällä palkalla (vain kepeillä tietty kananami palkka) se oppi tekniikan ja sit lähdin taas pikku hiljaa vaatiin siltä lisää ja oikeaa tuloa kepeillä ja loppuun asti suorittamista vahvistettiin niin, että ekassa ja vikassa keppivälissä verkot.

      Jep, tekemistä riittää! :) Yritän filmata ens treeneistä videota niin näätte vähän miltä meno näyttää treeneissä, ei yhtään noin vakavalta! :D

      Poista
  3. Ohhoh, en olis ikinä uskonut, että nami-imuuttamisella saa noinkin hyvät kepit aikaan! :D Oon nähnyt vaan niitä kun edelleen kisoissakin ohjaaja joutuu olemaan ihan kyljessä kiinni ja kädellä rytmittämään koiran pujottelua. :D
    Nyt sitten vaan vielä lisää itsenäisyyttä, että pääset irtoamaan edelle, niin saat itelles enemmän aikaa keppien jälkeisten esteiden ohjaukseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se meilläkin alussa sellaista, mutta tällänen siitä tuli :D Jep, rauhassa vaan käytän hyväkseni ton intoa kepeillä :) Vauhtia annan laittaa lisää kuhan noista tulee entistä varmemmat ;)

      Poista
  4. Joo noille lähdöille kannattaa tehdä jotain. Mites onks teillekontakteilla juoksu vai pysähdys kohtaktit? Kisajännitys on hyvästä, mutta se tasaantuun ja laantuu sitkun on kisannut tarpeeksi.

    Ps, sait meistä uuden lukijan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Troiluksella juoksu, tosin aloitan ihan tosissani ja oikeesti rytmittämään niitä pumppereilla, koska nythän toi on suurin piirte tuuria ku osuu hidastetusti (joudun itekkin hidastaan) eikä tää oo kovin pitkällä tähtäimellä hyvä juttu :D Kentsulla on on-offit. Näin mä toivon ja luulen! Kiitos! :)

      Poista
  5. Enpäs lukenut muiden kommentteja enkä laiskana ihmisenä edes koko postausta, mutta mitä ny oon sut tienny nii oot todellaki kehittynyt kahden vuoden aikana. Sulla on ollut upeet tilaisuudet ja mahdollisuudet olla koirien kanssa, harrastaa kunnolla ja olla kokeneempien ohjauksessa, toisin kuin monella muulla nuorella, mm. mulla. Yhdyn kuitenkin tuohon, että toisinaan teksteistä paistaa ylimielisyys, joskin perseennuolijaksi ei suinkaan pidä ryhtyä ;) Mutta kehitystähän tapahtuu aina, ja niin pitääkin. Onnee ja tsemppiä tulevan penskan kans :) Ja pidä julkisena blogi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenny! :) Mulla on oikeesti olllut ihan käsittämötän tuuri. En ite huomaa tällästä, mutta ehkä se on totta? En vaan tiiä, miten pystyisin ite siihen vaikuttaan kun kirjoitan ihan normaalisti, ehkä mä oon ihmisenä vähän ylimielinen(?) :D Pidän! Kiitos!

      Poista
  6. Sun puheiden persuteella olin kuvitellu, et olisit edes keskiverto agiohjaaja, mut...joo. Varsinki lähdöissä ihan uskomatonta "kohta se lähtee"-odotusta ja tottakai se lähtee. Jopa just mitään agilitystä tajuava näkee, et sä ohjaat hyvinkin huolimattomasti ja oot tajuttoman hidas - tunnut olevan kokoajan koiraa jäljessä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. :D No pistetäänpä vertailuksi tämä juuri saaman Kentsun ekat kisat aksavideo, täysin samoista kisoistakin kun Troiluksen. Ei siksi, että oma ohjaus tässä toimisi tai, että koira toimisi vaan siksi, että huomaat kuinka eritavalla lähtö hoituu ;) https://www.youtube.com/watch?v=vTbSyOlptsg&feature=youtu.be

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)