sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Koirahauskaa x)

Tämän tekstin olen kopioinut eräästä kirjasta, jonka sain joskus 8.v-10.v en muista tarkalleen, mutta kirja on sekoitus faktaa ja koirahuumoria. Sen pidemmittä puheitta aloitan:

Koiranäyttelyn hurmaa

Ihanteellinen koiranesittelijä

Yleisvaikutelma

Ihanteellinen koiranäyttelytaluttelija käyttäytyy kuin seurakoira, on ominaisuuksiltaan kuin jahtikoira, päättäväinen kuin terrieri, ulkonäöltään kuin sylikoira ja joustava kuin sekarotuinen koira.

Pää

Kaikenmuotoiset päät ovat sallittuja, mutta pään pitää olla pystyssä ja sen sisällä tulee olla tietokone, joka hetkessä arvio tuomarin.

Silmät

Hieman kierot silmät ovat parhaimmat. Toinen silmä kohdistuu koiraan toinen tuomariin.

Suu

Vapaavalintainen, mutta valmis ja nopeasti haukkumaan tuomarin ja keksimään selityksiä huonoon menestykseen.

Kädet

Lihaksikkaat, jotta niillä jaksaa kantaa häkit,kassit,pöydän ja koirat/koiran.

Selkä

Suurirotuisten esittäjällä pitää selän olla vahva, pienikokoisten rotujen esittäjällä rittää, kun selkä on taipuisa.

Jalat

Pitää jaksaa seisoa ja kävellä paljon.

Väri

Melkein kaikki värit ja väriyhdistelmät ovat sallittuja. Kateudenvihreä ja raivonpunainen voivat kuitenkin johtaa näyttelystä diskaamiseen.

Näyttelyohjeita koiralle

Koiranäyttelyn ensisijaisena tarkoituksena on kyetä mahdollisimman lyhyessä ajassa näyttämään mahdollisimman paljon, mitään salaamatta.

Kehään mennessäsi sinun ei pidä kiinnittää mitään huomiota narun jatkeena kulkevaan ihmiseen. Hän on mukanasi vain henkisenä tukena eikä saa mitenkään häiritä sinun suoritustasi.

Ota heti ensinmmäiseksi yliote kanssakilpailijoistasi pitämällä huoli siitä, ettei kukaan niistä hauku kovempaa kuin sinä.

Kun tuomari kutsuu sinut arvosteltavaksi, älä ryntää oikopäätä hänen luokseen vaan luimistele hetki riittävän kaukana hänestä, jotta hän näkee sinulla olevan harkintakykyä ja omaa tahtoa.

Jos tuomari joutuu puoliväkisin aukaisemaan suusi nähdäksesi hampaasi, voi olla, että pelisi on pelattu. Ole siis kiltti ja irvistä niin, että viimeisetkin poskihampaat näkyvät. Voit samalla murista selvällä ja kuuluvalla äänellä.

Kun tuomari käskee sinun juosta kehässä edestakaisin, hän haluaa tietysti nähdä kaikki askelkuviosi steppauksesta kenguruhyppyihin.

Kun tuomari katsoo sinua pöytänsä takaa, et saa pitkästyttää häntä. Liikehdi koko ajan vapautuneesti ja keksi monta jännittävää temppua, jotta tuomarisi mielenkiinto säilyy.

On erittäin huomaavaista antaa jossakin vaiheessa tuomarille pissa-ja kakkanäyte.

Kun tuomari selittää esittelijällesi arviointiperusteitaan, niitä ei ole tarkoitettu ihmiselle vaan sinulle. Muista kertoa innokkaalla haukunalla, että olet ymmärtänyt asian ja lupaat korjata virheesi ensitilassa.

Lopuksi voit napata arvostelulipun ja värilliset muovinauhat kehätoimitsijalta. Nehän ovat tarkoitettu sinulle ja voit tehdä niillä ihan mitä lystäät.


Tuollainen stoori sitten. Veikkaanpa, että kirjoittelen tästä kirjasta vielä joskus lisääkin juttuja, sen verran hauskoja jotkut näistä ovat. Mutta vielä lukuvinkkinä tähän loppuun siis Hauvahauskaa toimittanut Pirkko-Liisa Perttula ja kuvittanut Harri Pakkarinen.

tällänen kirja siis ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)