sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

App 6kk ja eilinen esineruutu

App täytti tänään jo 6kk!! Miten aika menee näin nopeesi... Se on kyllä silti vielä toistaseks mun pieni pentuni <3 Eilen canicross kisojen jälkeen raahaudun kipeine paikkoineni tekemään vähän esineruutua Lindan ja Marleyn kanssa. Tallattiin ruutu, joka oli vain noin 10X10 ja mukana oli neljä esinettä. Nalle Puh laukku pehmeä, hanska, jäätelöpallolusikka (myös pekossa käyttöesine) ja patukka. Pistin Appille suber uber cuulit katu-uskottavat pk-valjaat ja otin sen gripissä käymään ruudun etureunalla. Viskasin patukan ruutuun ja lähdin kohti lähetyslinjaa. App keuli kohti ruutua koko matkan sieltä pois päin. Nappasin liinan pois, osoitin kädellä kohti ruutua ja vapautin pannasta kun toisella oli katse kohti ruutua ja nenä kävi. Lähetyslinja oli about 10m ruudusta. App upposi suoraan ruutuun ja toi etureunasta patukan.

Leikitin sen narupallolla ja otin uudestaan pannasta kiinni kohti lähetystä. "Etsi" käskyllä ja käden suunnalla lähetin sen samoilla merkeillä uudestaan ruutuun. Taas upposi ja tällä kertaa toi nalle puh laukun ruudun takareunalta. Ruudussa työskentely oli tosi hyvää nenä kävi ja keskittyminen oli tasan esineissä, vaikka kävelijöitä/hölkkääjiä meni ohi. Taas leikitykset narupallolla ja sitten uusi lähetys. Tuuli kääntyi jotenkin vammasesti ja koska meidän ruutu oli vähän mäkeen se painoi hajua vahvasti oikealle. Jonne Appkin sitten painui. Törmäsi kuitenkin hajuun ja lähti tulemaan suoraa linjaa takaisin ruutuun, mistä löysi tällä kertaa hanskan. Taas leikitys ja viimeinen lähetys. Jälleen tuuli vaikeutti ja muovinen ei haissutkaan niin paljoin, kun muut esineet. Appin motivaatio oli kuitenkin kohdillaan. Käskin sen takaisin luokse, kun se painui vain hajun perässä oikealle. Lähtetin sen viistosta enemmän oikealta ruutuun merkkien jälkeen ja sinne painuikin suoraan hajun perässä eikä ongelmia muovisen esineen kantamisessa. Kunnon palkkaus ja tauolle.

Mietin pitkään kannattaisiko ottaa vielä uudestaan vaiko lopettaa siihen. Pentu ei ollut vielä tippaakaan väsynyt ja janosi päästä uudestaan. No valjaat takaisin niskaan ja esineet ruutuun. Veti vielä hienommin kuin edellisellä kertalla, vaikka tuuli painoi oikealle App löysi ongelmitta ruutuun ja toi esineet rivakasti luokse. Suuuper hieno oli! Tein vielä vähän seuruuta, ihan muutamia askeleita ja takapään käyttöä, jossa ei ongelmia. Koiraan päin kääntymistä seuruussa päästään vielä hiomaan. Ensi kerralla isompi ruutu, eri esineet ja lähetys vähän kauempaa. Ton kanssa on niin kiva tehä töitä, kun se hokaa heti mitä halutaan ja nenä toimii <3

Kävin myös kipeine jalkoineni kuvailemassa Appia, kun se kerran 6kk täytti tänään. Tässä vähän satoa... Muutoin me lepäillään tää päivä, huomenna sitten peko tottikset!




 toisitko ystävällisesti mun avaimet takaisin...

jaa kuole vai?

5 kommenttia:

  1. Onnea Appille! Hänellä on kyllä hauskat korvat :)

    VastaaPoista
  2. Toi perusasentokuva on siisti. :)

    VastaaPoista
  3. Eikä en kestä miten suloisen näköinen bc! :D ja noi korvat! ♥♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)