torstai 14. toukokuuta 2015

Paimennus 6kk ja pekoilut

Yritetäänpä järjestyksessä... 27.4 maanantaina pekossa oli vuorossa nouto ja paikallamakuu. Saatiin kivasti vinkkejä noutoon, joka on aika noh... Lähtee täyttä laukkaa esineelle, nappaa ykösellä ja kiitää hurjana luokse ja menee ohi... Nyt vähään aikaan ei heitellä vaan koira istuu liikassa esine meidän välissä ja "tuo" käskyllä tuo sen mulle suoraan käteen ja liinasta nykäsy jos ajatteleekin muualle seilailua. Spoilaan että meidän noudon osasta on tullut älyttömäm hyvä, ollaan rakennettu siihen myös eteen istuminenkin jo. Nyt tiivistetään ja vahvistetaan, sitten kootaan liike kasaan aluksi liinassa. Paikallamakuussa ei mitään ongelmia, vaikka toinen koira teki vieressä.

Torstaina 30.4 laajalla mobilian teollisuus alueella maastoja. Meinas seota piski ku sai valjaat niskaan ja sit läht ku luvan sai. Haju kiersi vaikeesti Appille, mutta molemmat ukot löys. Koutsin mukaan erittäin hyvin meni! 

Sunnuntaina käytiin paimentamassa toista kertaa. Vauhtia oli ihan sikana enempi ku kuukaus sitten... Liinassa sai pentu ekana mennä ja hyvä ku sain toista pideltyä... henki ei meinannu sillä kulkee ku lampaille pitää päästä. Toisella kierroksella vapautettiin peto ja hienosti kunnioitti mua eikä tullut lampaiden iholle. Kaaret lähtee aukeen mun silmään hienosti molempiin suuntiin, mutta vasemmalle tota on vaikeempi kääntää. Niin kiihkee kaveri kuitenkin, että monesti piti ottaa lampaat aidalle ja vaatia ´stand´ käsky. Heti hokas! Kolmas kerta iltapäivällä jatkui siitä, mihin toka kerta jäi. Tyytyväinen olin ja seuraavat jutut on sitten luopuminen ja maahanmeno. Saatiin myös lupa käydä 2kertaa/kk! :) Innokas ja malttamaton omistaja fiiliksissä. Yritän saada sen vielä toukokuun loppuun mahdutettua Sabinalle, muussa tapauksessa kesäkuun alussa sitten.



Maanantaina 4.5 oli vuorossa telineet pekossa!! Alotettiin korkeelle laudalle hyppäämisellä ja sitä pitkin kävelyllä. No probleemo. Sitten raskas keinulauta. Ei hätkähdyttänyt Appia sekään. Metalliputki joka liikkui... App meni tutulla "putkeen" käskyllä TÄYSIII... Viimeiseksi vielä tikapuut, joissa oli koipien kanssa hakemista, mutta ikäisekseen kuulemma hyvin. Pressullaki käytin eikä ongelmaa.. alusta varma koirani <3

Torstaina 7.5 oltiin ekaa kertaa metsämaastossa Sorilassa. Eka kerta yritettiin vaan saada koirat maalimiehelle hajuvanaa pitkin. App lähti ekalle vähän vaikeemmin, koska tuuli laantui ja ukko oli kuopassa, mutta kompensoi hyvin toisella, josta sai hajun ja juos suoraan ukon syliin syömään. Niin ihana ku toinen tuolla tosissaan pelastamassa henkiä ;)

...Tässä välissä on junnuvaljakkoleiri, josta kirjotan illalla kattavan postauksen...

Eilen eli siis 14.5 maastossa oli vuorossa sitten ihan kunnon pistoharjotusta! Pistettiin App juoksemaan "heeii" huudon päälle. Ekalle lähti hyvin ja juos suoraan. Tuuli tuli just sopivasti. Kolmas meni inan vinoon ja teki yhen siksakin, mutta löysi. Kolmannelle uppos eri hyvin ja lopetettiin siihen. Potentiaalia näkyy kuulemma :)

Huomenna reffataan varmaan Jennyä ja Vilkkua ja sunnuntaina suuntana on Liedon paimmennuskisat! Kaikkea muutakin jännää tulossa joten pysykää kuulolla! Pahoittelen vielä hidasta kirjoitustahtia... kommentit mitä saan esim. sähköpostiin ja someen eivät hirveästi innosta jakamaan elämääni täällä blogissa :/ Nyt terästäydyn ja järjestän aikaa blogille, ei enään tälläisiä kämäsiä postauksia ^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)