lauantai 25. tammikuuta 2014

Veto höntsäilyä ft. Maalaishurtat ja Inka

Postauksen tarkoituksena ei ole aiheuttaa kenellekkään henkistä tuskaa taikka kirvelyitä. Asialliset ja rakentavat kommentit tervetulleita (jopa toivottuja), mutta pätemistä en kaipaa. :)

 INKAN BLOGI!

Perjantaina lähdin klo:14 Tampereelta bussilla, Jyväskylän kautta kohti Viitasaarta, josta ajoimmekin Inkalle. :) Perjantai meni paikkoihin ja koiriin tutustumisen parissa ja treenailtiin carinien kanssa :3 ++tottakai ehdottomasti teitä kiinnostavin-> mässäiltiin :D Valvottiin (liian) myöhään, koska salapoliisityö jäi vähän päälle :')

Tänään eli lauantaina heräsimme (melkein) 8.30 elikkäs totta puhuen 9-> Haettiin Inkan mummun Tollero-niminen labbis/ajokoira/? 8-vuotias pirtsakka narttu. Meillä oli molemmilla potkukelkat ja Tollerosta paljastuikin oikein pätevä vetohöntsäilijä. ;) Jäällä käytiin vetelemässä. Se veti satunnaisia lyhyitä spurtteja ja muuten hölkötti mukavasti vierellä. Mun mielestä erittäin hyvin 8-vuotiaalle koiralle, joka ei missään kovassa käytössä ole. (toimittaa vahdin virkaa) Ihanan avoin ja ystävällinen koira <3

Kun palautimme Tolleron nappasimme tarhassa lojuneet jämyt, jotka eivät ilvesjahtiin olleet lähteneet. Binna ja Hani-eli Hansu saivat kunnian toimia meidän arktisina vetokoirinamme. Alku oli hiaman takkuisa, mutta siitä se lähti. Molemmat koirat tekivät tosi tasasen varmaa vetoa ja hyödynsivät selkeästi voimaansa,vaikka teimmekin pitkän lenkin spurtteineen eivät huippukuntoiset mettäkoirat väsähtäneet ollenkaan. :D

Näiden kaverusten jälkeen nappasimme tarhasta Mimmi-suomenajokin, jonka kanssa olikin tarkotuksena vain köpötellä ja totutella ajatukseen kävellä kelkan edessä/vieressä. Valitettavasti Rontti-kissa tuli sotkemaan treenit ja tästä syystä ei hirveästi saatu aikaan. :)

Sitten mukaan tulivat plotti-nuorukaiset Lotta ja Aru. Nämä olivat kyllä oikeita luonnonlahjakkuuksia <3 Lotta on selkästi mun kultani näistä koirista ;) Niin hyvin meni yksittäin, että yhdistettiin ne sitten valjakoksi WAU toimivat loistavasti myös yhdessä. Lopullinen saavutus: Hurtat vetää ja Inka potkii ja meikäläinen istuu kyydissä! Kyllä oli aihetta ylpeyteen :3 Voima, vauhti, kestävyys ja yhteistyö! :)

Viimoiseksi jo pimeän hämärtyessä lähdettiin cairnien Ritun ja Hemun kanssa vetelemään. Heti alussa yllätyttiin molemmat, kuinka innokkaita tytöt oli. Oltiin ajateltu ihan vaan rauhallisesti potkiskella eteenpäin koiruuksien hölkätessä vieressä, mutta noin kovilla menohaluilla saivat hekin vähän vedellä. Ja huomataan tässäkin, että eivät ne yksin vedelleet vaan me potkittiin vauhtia avuksi. Molemmat toimi niin hyvin,että yhdistettiin nekin valjakoksi ja HUH se vauhti ja halu mennä eteenpäin! Olivat totaallinen yllätys tämä kaksikko. :)

Huomenna olisi tylsästi kotiin lähdön aika, mutta sitä ennen jämyjen kanssa vielä vetelemään jäälle ja  agilitymöllit Hemun kanssa :) Toivottakaa onnea! Ja tässä kuvia:

Binna ja minä alussa :)

Binna (Y-valjaat Top Canis,joustava vetohihna)

Hansu (Y-valjaat Ruka, joustava vetohihna)

Binna (alussa oli hiaman turhan pitkällä narulla, mutta korjattiin asia)

Team Inka ja Hansu <3

Hansu veteli varman rennosti ;)

Siellä... juuri se... se kärpäsen läntti on  siis minä ja Binna, kun rupesi sujumaan

heh... aihetta hymyyn, kun mulla oli noin upee vetokoira ;)

(sis. jjooo osaan valjastaa ;))

Siiss HÄÄH?! Binna: voi herra isä...

Ai löysä vai? :D Eiiii... me vaan oltiin juur pysähymäs :')

Binna ja minä ohitettin team Inka&Hansu >:D

söpö pari <3

Mun mielestä söpö pari, mutta Binnalla on oikeus omiin tunteisiin...

Mäki sua Binna :*

Häppee mua niin paljon, että reppee xD


FMV jämy Binna :3

Hitsi oon kade *_*

No ennn ny, kattokaa kui hyvin MEILLÄ menee :D

(fat)badass Rontti murr....

Mimmi-Rontille: I WILL FIND YOU AND I WILL KILL YOU ;)

2 kommenttia:

  1. Komeita koiria! Toivottavasti mekin päästään vetohommiiin, kun täällä etelässä vähän tulis lisää lunta..!

    VastaaPoista
  2. Voi pikku Mimmi kun joku kauhee kissa yrittää tunkeutuu toisen elämään, niin sekoaa siinä vähemmästäkin! Voikun täälläkin olis edes sen verran lunta (eikä niin paljoo koiria vihaavia hiihtäjiä) et päästäi vetohommiin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)