torstai 14. marraskuuta 2013

Vlogi1 koirien käytöksestä

-paimennuskäytös
-remmirähjäys-hyökkiminen
-räksytys
-hermorakenne-piippaus
-Mun ja Rodon ongelmat


2 kommenttia:

  1. Onpas mun höpinät päässyt isoon rooliin :)

    Oon mm. sitruunapannan käytöstä täysin eri mieltä eli se ei kyllä mun mielestä oo paras ratkaisu mihinkään. Sitruunapannalla yleensä peitetään seuraus/oire jostakin, eikä se millään lailla paranna/hoida alkuperäistä ongelmaa vaan huonolla säkällä pahentaa ongelmaa.

    Huono hermorakenne tosiaan on huonompi juttu, eikä sille itse hermorakenteelle oo mitään tehtävissä, mutta koiran pärjäämistä heikomman hermorakenteen kanssa voi parantaa opettamalla koiralle malttia, kärsivällisyyttä ja itsehillintää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, pitkää olin mietiskellyt näitä ja sitten nyt sun inspiroimana kasasin ne yhteen. ;)


      No sitruunapanta ei meidän koirilla ole toiminut, mutta olen nähnyt esimerkkejä joissa pannaan käyttö on poistanut ongelman kokonaan ja panta on voitu ottaa kokonaan käytöstä pois. Enkä kyllä nyt keksi mitään muutakaan ratkaisua jos itse on esim. Töissä. (Paitsi äänipannat) ja eivät nämä sitruunapannat ole kaikille se oikea ja toimiva ratkaisu.

      Olisin tosiaan halunnut kertoa tuosta hermorakenteesta,mutta aika ei olisi millään riittänyt yhtään pidempään selitykseen.

      Näissä mielipiteissä on varmasti aukkoja niin kuin aina aika rajallisissa vlogeissa. Mutta pointtina ei ollut kertoa taaskaan suurempia faktoja (koska taustatyö jäi jälleen tekemättä) vaan puhtaita esimerkkejä ja mielipiteitä. :) Toivottavasti oli kattava vastus! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)